Römorku havuza çevirdi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çiftçilikle uğraşan Askeri Kaçmaz, çocukları sıcaktan bunalınca traktör römorkunu havuza çevirdi.

Haberler 30.07.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Aa Molla Ali köyünde çiftçilikle uraan 7 çocuklu Askeri Kaçmaz, scaklklarn 50 dereceye yaklat kentte çocuklar scaktan bunalnca çareyi traktör römorkunu havuza çevirmekte buldu. Evin önünde bulunan bahçeyi çocuklar için oyun alanna dönütüren Kaçmaz, bahçede bulunan römorku naylon brandalarla kapladktan sonra suyla doldurup çocuklarn serinletmeye çalyor. Salncakta sallandktan sonra römorka yüzmeye giden çocuklar, daha sonra yere serdikleri kilimle günelenmenin keyfini çkaryor. Baba Kaçmaz, yaknlarda yüzmek için havuz ya da benzeri bir yer olmadndan çocuklarn böyle mutlu etmeye çaltn söyledi.

Onlar istiyor, biz de yapyoruz

çocuklaryla beraber 7 yldr Aa Molla Ali köyünde ikamet ettiini ve çiftçilikle uratn ifade eden Kaçmaz, Malum havalar da scak. Bu sene de scaklar aniden bastrd. Römorkun içine branda serip suyla doldurarak çocuklar serinletmeye çalyoruz. Yaknlarda havuz falan da olmad için de çocuklar istiyor, biz de yapyoruz. Artk onlar zorla sudan çkaryoruz. Onlara kalsa sabahtan akama kadar yüzerler suyun içinde. Onlar sevindikçe biz de sevinmeye çalyoruz dedi.

10 yandaki Kahraman ve 12 yandaki Nihat Kaçmaz, havalarn çok scak olduunu, havuza gitmek gibi bir imkanlar olmadn dile getirerek, Her yl babamz römorka su doldurarak bize havuz yapyor. Yüzüyoruz. çok mutlu oluyoruz diye konutular.

Ana Sayfaya Git