RTÜK'ten 'istifa' açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için tamamen ahlaki, vicdani ve hukuki sınırlar içerisinde görev aldığı TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılmıştır" açıklaması yapıldı.

Haberler 07.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜKten yaplan yazl açklamada Bakan Ebubekir ahinin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmasnda hukuki ve idari hiç bir kstlamann olmad belirtilerek, Yaplan i ve ilemler hukuka ve yasalara uygun olmasna karn RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumun haksz yere daha fazla ypratlmamas için Üst Kurul Bakan Ebubekir ahin, tamamen ahlaki, vicdani ve hukuki snrlar içerisinde görev ald TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliinden ayrlmtr. Devletin üst makamlarnda bugüne kadar önemli vazifeleri hakkyla yerine getiren RTÜK Bakan Ebubekir ahin, hayatnn hiçbir döneminde ahlaka, hukuka ve vicdanlara aykr bir gelir elde etmemi, böylesi bir suçlamayla da karlamamtr ifadelerine yer verildi.

BLDRC, SYAS TARAFSIZLIK KONUSUNA ISRARLA UYMAMITIR

Üst Kurulun açklamasnda ayrca, RTÜK üyeliinden çekilmi saylan Faruk Bildiriciye ilikin iddialara da cevap verildi. Açklamada, TBMM iradesinin gasp edildii iddiasnn aslsz olduu belirtilerek, Faruk Bildirici, yasann açk hükümlerle emrettii ve üyelerin uymak zorunda olduu siyasi tarafszlk konusuna srarla uymamtr. Üst Kurulun gizlilik tayan bilgi ve belgelerini kamuoyuna ve basna açklam, kanuna göre gizli olan toplant müzakerelerinin açklanmas yasan defalarca ihlal etmitir. Gerek açklamalaryla, gerekse de eylemlerinde kimi medya kurulularna hasmlk derecesinde tutum sergilemi, kimi medya kurulularnn ise hamiliini yapmaya çalm ve medya kurulular arasnda tarafszln tamamen yitirmitir. Bu durum da kanunda üyelerin uymas için hüküm altna alnan usul ve esaslar kapsamndadr denildi.

Ana Sayfaya Git