Rusya, Katar krizi önlenmesi için devreye girdi

Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki savaş devam ederken, devreye Rusya girdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, konu ile alakalı krizin bitmesi ile alakalı çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Haberler 10.06.2017 - 22:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar ile Körfez ülkeleri arasndaki sava devam ederken, devreye Rusya girdi. Rusya Dileri Bakan Lavrov, konu ile alakal krizin bitmesi ile alakal çalmaara baladklarn açklad.

Suudi arabistann ban çektii ülkelerin Katarla ilikilerini kesmesiyle balayan gerilimde, Rusya devreye giriyor. Katarl mevkida eyh Muhammed bin ABDulrahman El Tani ile Moskovada görüen Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, tansiyonun düürülmesi için yardm mesaj verdi.Lavrov, Rusya, krizin çözülmesi adna ilgili taraflarn onayyla elinden gelen her eyi yapacaktr dedi.Tüm anlamazlklarn diyalog yolu ile müzakere masasnda çözülmesi gerektiini söyleyen Lavrov, Siyaseten baka ülkelerin ikili ilikilerine karmayz. Ancak ortaklarmz arasndaki ilikilerin kötülemesi bizi memnun etmez. Rusya her türlü anlamazln müzakere masasnda çözülmesinden yana. Taraflar dorudan diyalog yoluyla birbirlerinin kayglarn anlayabilir ve endielerini gidermek için yollar arayabilir deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git