Görüş Bildir

Rusya, Katar krizi önlenmesi için devreye girdi

Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki savaş devam ederken, devreye Rusya girdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, konu ile alakalı krizin bitmesi ile alakalı çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Rusya, Katar krizi önlenmesi için devreye girdi

Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki savaş devam ederken, devreye Rusya girdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, konu ile alakalı krizin bitmesi ile alakalı çalışmaara başladıklarını açıkladı.

Suudi arabistan'ın başını çektiği ülkelerin Katar'la ilişkilerini kesmesiyle başlayan gerilimde, Rusya devreye giriyor. Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin ABDulrahman El Tani ile Moskova'da görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tansiyonun düşürülmesi için yardım mesajı verdi.Lavrov, "Rusya, krizin çözülmesi adına ilgili tarafların onayıyla elinden gelen her şeyi yapacaktır" dedi.Tüm anlaşmazlıkların diyalog yolu ile müzakere masasında çözülmesi gerektiğini söyleyen Lavrov, "Siyaseten başka ülkelerin ikili ilişkilerine karışmayız. Ancak ortaklarımız arasındaki  ilişkilerin kötüleşmesi bizi memnun etmez. Rusya her türlü anlaşmazlığın müzakere masasında çözülmesinden yana. Taraflar doğrudan diyalog yoluyla birbirlerinin kaygılarını anlayabilir ve endişelerini gidermek için yollar arayabilir"  değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir