Sınır bölgesinde halk göç ediyor!

PKK-YPG'lilerin saldırıları sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı Ceylanpınar'ın sınır köyleri ile Nusaybin'de, vatandaşlar, bölgeyi terk etmeye başladı.

Haberler 12.10.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Fratn dousuna yönelik balatt Bar Pnar Harekatnn ardndan, Mardinin Nusaybin ilçe merkezi ile anlurfann Ceylanpnar ilçesi snr bölgelerindeki köylere yönelik PKK/PYD-YPGliler tarafndan yaplan saldrlarn artmas üzerine, halk evlerini terk etmeye balad. Yerleim yerlerini terk eden vatandalarn çevre il ve ilçelerde bulunan akrabalarnn yanna snmak üzere göç ediyorlar.

YARDIM DUYURUSU YAPILDI

anlurfa Valilii l Koordinasyon ve Harekat Merkezi Bakanl, Bar Pnar Harekat kapsamnda can güvenliinin salanmas amacyla evlerinden baka yerlere yerletirilen vatandalara yaplacak yardmlar ve ayni balarn kabulü hakknda bir duyuru yapt.

Valilik tarafndan yaplan duyuruda, Bar Pnar Harekat nedeniyle snra yakn ikametgahlarndan ayrlarak misafirhane, yurt, pansiyon ve benzeri yerlere yerletirilen vatandalarmzn tüm ihtiyaçlar devletimizin imkanlaryla karlanmakla birlikte, milletçe omuz omuza verdiimiz bu günlerde devletinin yannda yer alan, zor durumda olduunu düündüü kardelerine yardm elini uzatmak isteyen vatandalarmz ve sivil toplum kurulularmzn talepleri dorultusunda baz düzenlemeler yaplmtr. anlurfa Valilii Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Bakanl tarafndan organize edilecek ayni balar, depo yönetimi ve hizmet grubu tarafndan kriterlere göre kabul edilecektir. denildi.

Ana Sayfaya Git