Sınırlar kapandı

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Avrupa'ya açılan sınır kapılarında giriş ve çıkışlar durduruldu

Haberler 19.03.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn genelgesiyle Yunanistan ve Bulgaristana açlan kara ve demir yolu snr kaplar, saat 24.00 itibaryla yolcu giri ve çklarna kapatlacak. Yunanistana deniz araçlaryla yaplan yolcu tamacl da geçici olarak durduruldu.

çileri Bakanlnca 81 il valilikleri ve ilgili kurumlara gönderilen genelge ile Edirne ve Krklareliden Yunanistan ve Bulgaristana açlan kara ve demir yolu snr kaplarnn saat 24.00den itibaren kapatlaca açkland. Genelgenin ardndan Krklareli Valiliinden yaplan açklamada, çinin Vuhan kentinde balayarak, tüm dünyay tehdit etmeye devam eden ve Dünya Salk Örgütü tarafndan pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Kovid-19) salgnndan ülkeyi ve halk korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla alnan önleyici tedbirler çerçevesinde kara ve deniz snrmz bulunan Yunanistan ve Bulgaristan ile ilgili tedbirlerin alnmasnn zorunla hale geldii belirtildi. Açklamada, unlar kaydedildi:

Bu kapsamda; Yunanistan snrndaki psala Kara Hudut Kaps, Pazarkule Kara Hudut Kaps, Uzunköprü Demiryolu Hudut Kaps, Bulgaristan snrndaki Kapkule Kara Hudut Kaps, Kapkule Demiryolu Hudut Kaps, Hamzabeyli Kara Hudut Kaps, Dereköy Kara Hudut Kaps yolcu giri-çklarna kapatlmtr. Yunanistan anakarasndan, Yunan adalarndan ülkemize deniz vastalaryla yaplan yolcu tamaclna yönelik seferler karlkl geçici olarak durdurulmutur. Yukarda deinilen hudut kaplarndan veya deniz vastalaryla ülkemize giri yapmak isteyen Yunanistan ve Bulgaristan vatandalar ile son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunmu üçüncü ülke vatandalarnn ülkemize giriine 18.03.2020 tarihi saat 24.00dan itibaren izin verilmeyecektir. Bu önlemler, Türk, Yunan ve Bulgar vatandalar ile üçüncü ülke vatandalarna ayn ekilde uygulanacaktr. Ülkemizde oturum iznine sahip olan Yunanistan ve Bulgaristan vatandalar Salk Bakanlnn belirledii tedbirler çerçevesinde ülkemize giri yapabilecektir. Yunanistanda ve Bulgaristanda oturum iznine sahip olan Türk vatandalar da çk yapabilecektir. Ancak bu madde kapsamnda giri veya çk yapacak olan kiiler bu haklarn pandemi tehlikesi geçene kadar yalnzca bir defa kullanabilecektir. Snr kaplarnda yük tamaclna ise herhangi bir kstlama getirilmeyecektir. D Ticaret, Salk ve Ticaret Bakanlklarnca belirlenen usuller çerçevesinde devam edecektir.

Ana Sayfaya Git