Sağlıkçılar, sağlıktan kaygılıyız

Sağlık-Sen'in Diyarbakır İl Divan toplantısında Şube Başkanı Ensarioğlu, Diyarbakır'daki sağlık idaresine veryansın ederek, "Biz sağlıkçılar, sağlık idaresinden kaygılıyız" dedi.

Haberler 15.04.2018 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Ruhak Ensariolu, Genel Bakan Metin Memiin katlm gösterdii l Divan Toplantsnda, Saln Diyarbakrdaki idarecilerine isim vermeden, veryansn ederek, tepki gösterdi. Ensariolu, Ehil olmayan baz idarecilerimizin egoist bir yapyla sadece kendi egolar üzerinde çalanlara yaptklar mobbingden verim alacaklarn düünüyorlar. yanlyorlar. Siz çalanlarla birlik olmazsanz çalanlardan verim alamazsnz dedi.

Bir otelin toplant salonunda gerçekletirilen Salk-Sen Diyarbakr l Divan toplantsna, Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Salk-Senin Dou ve Güneydou bölgesindeki 23 lin ube Bakanlar ve Diyarbakr l Yönetimi ile Salk çalanlar katlm gösterdi.

25 ÜYEDEN 5 BN ÜYEYE

Toplantda aç konumasn yapan Salk-Sen Diyarbakr l ube Bakan Nurhak Ensariolu, Diyarbakr ubesinin kurulduu günden bu yana çalanlarn, madurlarn ve mazlumun sesi olduunu, 25 üyeyle çktklar yolda bugün üye saylarnn 5 bine ulatn söyledi. Ensariolu öyle dedi;

Sendikamz kurulduu ilk günden bu yana çalanlarn madurun mazlumun sesi olmutur ve olmaya devam edecektir. Bundan sonrada ayn çizgide devam edeceiz. Dün genel bakanmzla hastanelerimizi gezdik. Burada hastanelerimizin fiziki yetersizliklerini gördük. çalanlarmzn karlatklar mobbing ve skntlara bizzat kendisi ahit olmutur. Bu sknt ve sorunlarn nedenlerinin banda ehil ve liyakatli olmayan idarecilerin son zamanda atanmasdr. Bu idareciler, çalanlar üzerinde uyguladklar bask nedeniyle verim dümütür. Bizim amacmz çalanlarmzn daha verimli bir ortamda hizmet etmeleridir

SALIKTAN KAYGILIYIZ

Diyarbakrdaki salk idarecilerine veryansn ederek tepki gösteren Ensariolu, liyakatsiz idareciler nedeniyle sorun yaandna dikkati çekerek, unlar söyledi: Halkmzn iyi bir hizmet almalarn istiyoruz. Maalesef ilimizle ilgili çok büyük kayglarmz var. Bunun banda halkmzn salkl bir hizmet alamamasdr. çalan ve hasta ile hasta yaknlarnn diyaloglar iyi olmazsa hiçbir ekilde verim alnamaz. çalanlarmz zaman zaman ziyaret ediyoruz. Görüyoruz ki ehil olmayan baz idarecilerimizin egoist bir yapyla sadece kendi egolar üzerinde çalanlara yaptklar mobbingden verim alacaklarn düünüyorlar. Siz çalanlarla birlik olmazsanz çalanlardan verim alamazsnz. çalan kardelerimiz zaten i yükü altnda ezilmeye devam ediyorlar.

EGOLARINI TATMN çN

Bizim temennimiz o dur ki ehil olmayan ve liyakatsiz insanlarn bir an öne bertaraf edilmesidir. Ciddi anlamda ilimize hizmet edecek ve gerek halkmza gerekse çalanlarmza deer katacak ve beraber yol alacamz arkadalarmzn idareci noktasnda atanmasdr. Sayn bakanmzla ve genel bakanmzla görütük, ilimize ciddi manada hizmet edecek bir idareci istiyoruz diye. nallah ilimizi en iyi ekilde temsil edecek, baz idarecilerin atanmas ile ilimizin kalknma noktasnda güç birlii olacaktr. Verimli kim olursa olsun, ayrm yapmakszn daima çalann hizmetkar olmak için varz.

SALIK-SEN BAKANI

Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi ise, Diyarbakrdaki salk sorunlarna deinmeden, ülke siyaseti ve muhalif sendikaya kar yürüttükleri çalma ve salk çalanlarnn sosyal haklaryla ilgili hükümetten saladklar imkanlara dikkat çekti.

Memi bu ülkenin sigortas konumunda olan bir sendika olduklarn belirterek, Memur-Sen ailesi olarak biz her zaman olduu gibi bugün de yine milletimizin, ülkemizin, devletimizin yanndayz. Yannda olmaya da devam edeceiz. Bizim Diyarbakrda kurduumuz cümleyle Edirnede kurduumuz cümle, Antalyada kurduumuz cümleyle Tokatta kurduumuz cümle ayndr. Biz bu ülkenin birlii ve bütünlüü için zalimlerin karsnda mazlumlarn yannda her zaman duruumuzu göstereceiz. Biz bu ülkenin gelecei için çocuklara onurlu bir gelecek brakmak için doru bildiimiz her eyi hiç çekinmeden söylemeye devam edeceiz. Allaha hamdolsun bugün itibariyle Memur-Sen 1 milyon üyesiyle, Salk-Sen 250 bin üyesiyle Türkiyenin en büyük sendikas oldu. Milletin ve çalanlarn sesi olduk. Onlarn teveccühünü kazanarak bugünlere geldik. nallah hedeflerimizden sapmadan kurucu genel bakanmz Akif nann misyonundan davasndan sapmadan bu davay daha da ileriye tama mücadelesini birlikte vermeye devam edeceiz diye konutu.

BÜYÜKTMURA PLAKET

Konumalarnn ardndan Genel Bakan Metin Memi ve dier davetlilere çeitli hediyeler takdim edildi. Programda Uzay Haber Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimurda salk sorunlar ile ilgili çarpc yazlar nedeniyle plakete layk görüldü.

Ana Sayfaya Git