Sağlık meslek örgütleri: 5 dakikada hekimlik yapılamaz

Amed Sağlık Platformu, Sağlık Bakanlığı’nın hekimlere günlük 100 hasta randevusu dayatmasını Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası önünde yaptığı açıklama ile protesto etti.

Haberler 21.10.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu, Salk Bakanlnn 5 dakikada bir randevu uygulamasn Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin önünde protesto etti. Platform üyeleri, Salkta Dönüüm program ad altnda yürütülen politikalarla hastanelerin ticarethane, hastalarn ise müteriye dönütürüldüünü belirtti.

Açklamada, Salk 5 dakikaya smaz. Ji bo tenduristiy 5 daqqe tr nake pankart açld. Açklamada konuan Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, 5 dakikann anadil sorunu olan bölge ehirlerinde hastayla iletiim için yeterli olmadn belirterek, bu kararn salkta iddeti de arttrabileceinin altn çizdi.

UYGULAMADAN VAZGEçLMEL

Diyarbakr Tabipler Odas Yönetim Kurulu Üyesi Frat Akengin, yllardr salkta dönüüm program ad altnda yürütülen politikalarn, hastaneleri ticarethane, hastalar da müteriye dönütürdüünü söyleyerek, Salk Bakanl salk hizmetlerinde nitelii deil nicelii önceleyen politikalarnda srara devam etmektedir. Bu anlayla yönetilen salk sistemi toplumun nitelikli salk hizmeti alma hakkn ve hekimlik deerlerini yok saymaktadr dedi.

Akengin yapt açklamada öyle devam etti: Hekimlik yapabilmek için bir hastaya ayrlmas gereken muayene süresi en az 20 dakika olarak kabul edilmesine ramen ülkemizde birçok hastanede bu süre 5 dakikaya düürülerek hekimlere günlük yaklak 100 hasta randevusu dayatlmaktadr. Salk Bakanl ve hastane idarecileri unutmamaldr ki malpraktis bireysel deil sistemsel bir sorundur ve bu dayatma ile hastalarn salna yansyacak olumsuzluklarn sorumluluu kendilerindedir. Halk saln ve salk çalanlarnn saln tehdit eden bu uygulamalardan hzla vazgeçilmelidir.

Açklama Salk 5 dakikaya smaz sloganlaryla sonlandrld.

Ana Sayfaya Git