Sağlık müfettiş ablukasında!

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleriyle ilgili son dönemlerde gündeme gelen iddialar, Bakanlık Müfettişleri tarafından mercek altına alınırken, görevden alınan Selahattin Eyyubi Devlet hastanesi Başhekimi Özkul görevine geri döndü.

Haberler 12.11.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Kocann imzasyla görevlendirilen Salk Bakanl müfettileri, geçtiimiz hafta Diyarbakra geldi. 3 kiiden oluan müfettilerce, Kadn Doum ve çocuk Hastanesinde gizemli ekilde pe pee ölen 37 bebek, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Mutfak ve leyiinden sorumlu Müdür Yardmcs Hatice Turgutun iki sayfalk usulsüzlüklere ilikin raporu ile l Salk Müdürlüünde yaplan ihaleleri incelemeye balad öne sürülüyor.

BAHEKM ÖZKUL GÖREVE GER DÖNDÜ

ki hafta önce, l Salk Müdürlüü ile arasnda yaanan sorunlar yüzünden Dakap yerlekesindeki Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Bahekimlii görevinden alnan Op. Dr. Sedat Özkul da, dün fla bir gelimeyle görevini geri döndü. Salk Bakanl tarafndan sözlemesi imzalanarak yeniden Hastane Bahekimlii görevine atanan Özkul makamna geçerek, mesaiye balad. Özkulun göreve dönmesi, salk camiasnda farkl yorumlanrken, dikkatler l Salk Müdürüne çevrildi.

Diyarbakr l Salk Müdürlüü ve bal bulunan kamu hastanelerinde son dönemlerde skça gündeme gelen ve basna ekseriyeti yansyan iddialar üzerine, Salk Bakanl tarafndan inceleme ve soruturma yaplmas için, müfetti görevlendirildi. Hafta içerisinde Diyarbakra gelen müfettiler iddialar inceleme alrken, iki hafta önce görevden alnan Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Bahekimi Op. Dr. Sedat Özkul görevine geri döndü.

GÜNDEME GELEN DDALAR

Salk Bakan Fahrettin Kocann imzasyla görevlendirilen Salk Bakanl müfettileri, geçtiimiz hafta içerisinde Diyarbakra geldi. 3 kiiden oluan müfettilerce, son dönemlerde skça gündeme gelen ve BAD-DERin de bir bölümünü yargya tad, Kadn Doum ve çocuk Hastanesinde, gizemli ekilde pe pee ölen 37 bebek, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Mutfak ve leyiinden sorumlu Müdür Yardmcs Hatice Turgutun hastaneye alnan etlerin salksz ve hijyenik bir ortamda saklanmad yönünde, tutuu iki sayfalk rapor bata olmak üzere, l Salk Müdürlüünde yaplan ihalelerin incelemeye alnd örenildi.

TAHTAKURUSU VE HALELER

Bakanlk müfettilerinin ayrca, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki baz tbbi ihaleler bata olmak üzere, hastanede skça gündeme gelen tahtakurusu skandaln inceleyecekleri belirtilirken, kurum içerisindeki görevlendirmelerin de, aratrlaca ifade edildi.

SON K YILIN HZMET ALIMLARI

Personellere yönelik uygulanan ve Salk Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolunun da skca gündemi getirdii mobing uygulamalarnn da, müfettilerce soruturulaca belirtildi. l Salk Müdürlüü, Kadn Doum ve çocuk Hastanesi ile Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde karargah kuran müfettilerin, 2018-2019 ylna ait hizmet alm ihaleleri ile hak edilerinin de dosyalarn istedii öne sürüldü.

BAHEKM ÖZKUL GÖREVE GER DÖNDÜ

ki hafta önce, l Salk Müdürlüü ile arasnda yaanan sorunlar yüzünden Dakap yerlekesindeki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Bahekimlii görevinden alnan Op. Dr. Sedat Özkul, dün fla bir gelimeyle görevini geri döndü. Salk Bakanl tarafndan sözlemesi imzalanarak yeniden Hastane Bahekimlii görevine atanan Özkul dün, makamna geçerek, mesaiye balad. Özkulun göreve dönmesi, salk camiasnda farkl yorumlanrken, dikkatler l Salk Müdürüne çevrildi.

Ana Sayfaya Git