Sağlık müfettiş ablukasında!

İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleriyle ilgili son dönemlerde gündeme gelen iddialar, Bakanlık Müfettişleri tarafından mercek altına alınırken, görevden alınan Selahattin Eyyubi Devlet hastanesi Başhekimi Özkul görevine geri döndü.

Sağlık müfettiş ablukasında!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla görevlendirilen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, geçtiğimiz hafta Diyarbakır'a geldi. 3 kişiden oluşan müfettişlerce, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde gizemli şekilde peş peşe ölen 37 bebek, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mutfak İş ve İşleyişinden sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Turgut'un iki sayfalık usulsüzlüklere ilişkin raporu ile İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan ihaleleri incelemeye başladığı öne sürülüyor.

BAŞHEKİM ÖZKUL GÖREVE GERİ DÖNDÜ

İki hafta önce, İl Sağlık Müdürlüğü ile arasında yaşanan sorunlar yüzünden Dağkapı yerleşkesindeki Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınan Op. Dr. Sedat Özkul da, dün flaş bir gelişmeyle görevini geri döndü. Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmesi imzalanarak yeniden Hastane Başhekimliği görevine atanan Özkul  makamına geçerek, mesaiye başladı. Özkul'un göreve dönmesi, sağlık camiasında farklı yorumlanırken, dikkatler İl Sağlık Müdürüne çevrildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı bulunan kamu hastanelerinde son dönemlerde sıkça gündeme gelen ve basına ekseriyeti yansıyan iddialar üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından "inceleme ve soruşturma" yapılması için, müfettiş görevlendirildi. Hafta içerisinde Diyarbakır'a gelen müfettişler iddiaları inceleme alırken, iki hafta önce görevden alınan Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul görevine geri döndü.

GÜNDEME GELEN İDDİALAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla görevlendirilen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, geçtiğimiz hafta içerisinde Diyarbakır'a geldi. 3 kişiden oluşan müfettişlerce, son dönemlerde sıkça gündeme gelen ve BAD-DER'in de bir bölümünü yargıya taşıdığı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde, gizemli şekilde peş peşe ölen 37 bebek, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mutfak İş ve İşleyişinden sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Turgut'un hastaneye alınan etlerin sağlıksız ve hijyenik bir ortamda saklanmadığı yönünde, tutuğu iki sayfalık rapor başta olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan ihalelerin incelemeye alındığı öğrenildi.

TAHTAKURUSU VE İHALELER

Bakanlık müfettişlerinin ayrıca, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bazı tıbbi ihaleler başta olmak üzere, hastanede sıkça gündeme gelen "tahtakurusu" skandalını inceleyecekleri belirtilirken, kurum içerisindeki görevlendirmelerin de, araştırılacağı ifade edildi.

SON İKİ YILIN HİZMET ALIMLARI

Personellere yönelik uygulanan ve Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu'nun da sıkca gündemi getirdiği mobing uygulamalarının da, müfettişlerce soruşturulacağı belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karargah kuran müfettişlerin, 2018-2019 yılına ait hizmet alımı ihaleleri ile hak edişlerinin de dosyalarını istediği öne sürüldü.

BAŞHEKİM ÖZKUL GÖREVE GERİ DÖNDÜ

İki hafta önce, İl Sağlık Müdürlüğü ile arasında yaşanan sorunlar yüzünden Dağkapı yerleşkesindeki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınan Op. Dr. Sedat Özkul, dün flaş bir gelişmeyle görevini geri döndü. Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmesi imzalanarak yeniden Hastane Başhekimliği görevine atanan Özkul dün, makamına geçerek, mesaiye başladı. Özkul'un göreve dönmesi, sağlık camiasında farklı yorumlanırken, dikkatler İl Sağlık Müdürüne çevrildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz