“Sağlıksız Sağlık Ocağı”

Bağlar ilçesinde hizmet veren Sağlık Ocağı yanındaki trafo binası çevresi çöplerden geçilmezken vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kokudan geçilmeyen bölge için yetkililer göreve çağrıldı.

Haberler 17.08.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn en büyük ilçesi olan Balarda Dicle Bulvar üzerinde hizmet veren ve içinde çocuk Ergen Kadn Üreme Sal Birimi, Ana çocuu Sal ve Aile Planlamas Birimi ile Kanser Erken Tehis ve Tarama Merkezi (KETEM) gibi salk alannda her gün yüzlerce vatandaa önemli hizmetlerin verildii Salk Oca çevresi adeta salkszlk yayyor.

Bölgede rutin temizliin yaplmad vatandalarca belirtilirken, iddialara göre trafo binas çevresini uyuturucu müptelalarnca kullanld iddia edildi. Ayrca ana caddeye bakan bölge, her gün yüzlerce kiinin gelip geçtii ve yayd koku sebebiyle dikkatleri kendine çekiyor. Adeta hastalk yayan bölgede belediyelerin rutin temizlik yapmamas ise tepki topluyor.

çEVRE SAKNLER KORKUYOR

çevre sakinleri ve salk oca personelleri çöplerin oluturduu kötü görüntü ve yaylan kötü kokudan rahatszlklarn ifade ederken, geceleri trafo bahçesini uyuturucu madde kullanmak için mesken tutan gençler nedeniyle alandan geçmeye korktuklarn belirtti.

HALKIN SALIIYLA OYNANMAMASI çN BRAN ÖNCE TEMZLENMES GEREKYOR.

çevre sakinlerinde eyhmus Söylemez, yapt açklamada, görüntü kirlilii yapan ve hastalk yayan bölgenin bir an önce temizlenmesi gerektiini söyledi.

Salk Ocana gelen vatandalarnda rahatsz olduunu ifade eden Söylemez, Halkn salyla oynanmamas için biran önce temizlenmesi gerekiyor. Ayrca madde kullanan gençler burada yatp kalkyor çevre sakinleri olarak oldukça rahatszlk yayoruz. Geceleri korkudan balkona bile çkamyoruz. Geceleri burada yatan ve madde kullanan gençler bata olmak üzere herkes çöpünü atyor dedi.

KAç DEFA YETKLLERE DURUMU ANLATTIK AMA çÖZÜM BULUNMADI

Durumdan duyduu rahatszl anlatan Kemal Atabaak de, çöpten ve sald kokudan çok rahatsz oluyoruz.Belediyenin buraya bir çare bulmasn istiyoruz. Kaç defa yetkililere durumu anlattk ama çözüm bulunmad. Yetkililerden rica ediyoruz bir çözüm bulsunlar eklinde konutu.

BURADA DÖNEN PSLN HADD VAR HESABI YOK

Bir baka vatanda ise Yakndaki binada oturuyorum. Trafonun içinde bulunan çöp ve çöpün yayd youn koku var. Kokunun çevreye yayd kötü bir etkisi var. Burada dönen pisliin haddi var hesab yok. Burada madde kullanan gençler kalyor. Koku o kadar youn ki çevreden geçenler bile rahatsz oluyor. Her taraf çöp pislik içinde. Yetkililerden biran önce burayla ilgilenmelerini bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git