Sahabe-i kiram akla gelmelidir

Fetih Platformu tarafından, Sur ilçesinde "Peygamberler ve Sahabeler Kenti Diyarbakır’ın Fethi" etkinliği gerçekleştirildi. İşleyen, "Diyarbakır denilince akla Sahabe-i Kiram gelmeli"

Haberler 27.05.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetih Platformunun organizasyonuyla, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide Peygamberler ve Sahabeler Kenti Diyarbakrn Fethi etkinlii düzenlendi. 4 bin kiinin katld fetih etkinliinde konuan Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan liyen, Diyarbakr denilince akla iddet ve terör gelmemeli. Diyarbakr denilince akla Sahabe-i Kiram gelmeli. Diyarbakr denilince sahabe gibi yaayan, Muaz gibi yürüyen, Musab gibi davet peine koan Diyarbakrn güzel gençleri gelmeli dedi.

ULU CAMDE FETH GECES

Diyarbakr Fetih Platformu tarafndan slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Caminin bahçesinde verilen iftara 4 bine yakn kii katld. Akam namaznn ardndan Ulu Cami içerisinde yaplan etkinlik Kuran- Kerim tilavetinin okunmasyla balad. Diyarbakrn fethiyle ilgili Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirildi. Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, bir selamlama konumas yapt.

Diyanet leri Bakan Yardmcs Burhan liyen ise yapt konumada, sahabeler ve peygamberler ehri olan Diyarbakrda bulunmaktan dolay mutlu olduunu söyledi.

Selahaddin Eyyubinin torunlarnn yannda Kudüsu konumann daha anlaml olduun söyleyen liyen, Kudüs slamn ehri olmasn diye srailin bakenti ilan edildi. Buna direnen Gazzedeki kardelerimizden onlarcas ehit edildi. Küresel dünya bamz eziyor. Bamz kaldrmaya izin vermiyor dedi.

KENETLENMEY BAARMALIYIZ

Kenetlenmeyi baaramazsak, içimizde yek vücut olamazsak, sahabenin emanetini tamakta zorlanacaz diyen liyen, Tek bir vücut haline gelmeliyiz. Bu ümmet hakknda, bu bölge hakknda plan kuranlarn palanlarn heveslerinin kursaklarnda kalmas bizim ümmet olmay baarmamza bal. Sahabenin muvaffakiyetinin temelinde bu var. ifadelerini kulland.

Müslümanlar yine Müslümanlarla zayflatarak Mescidi Aksann ellerinden alnmaya çalldn belirten liyen, unlar dile getirdi:

Hamas diyerek Filistin Kurtulu Örgütü diyerek, birbirimize düürüyorlar. Bir taraftan Özgür Suriye Ordusu diyerek, bir taraftan DAE diyerek, bir taraftan Hadi abi iileri diyerek, bir taraftan mezhebi kayarak, bir taraftan etnik kimlikleri, Kürtleri bir taraftan, Türkmenleri bir taraftan, Araplar bir taraftan. Peygamberimiz bize böyle öretmemiti.

SAHABELER DYARI BR KENT

Diyarbakrn peygamberler ve sahabeler ehri olduunun kaydeden liyen, Diyarbekir denilince aklmza peygamberler geliyor. Buray peygamber ehri diye tanmyorlar. Biz yeterince buraya anlatmadmz için, yeteri kadara kendimizden bahsetmediimizden dolay Diyarbekir denilince elinde polis panzerine ta atan çocuklar geliyor. Hak etmiyoruz bu görüntüyü biz. Hak etmiyorsunuz bu görüntüyü. diye konutu.

çocuklarnn yüreine girmenin anne ve babalarnn görevi olduunu aktaran liyen, öyle devam etti:

çOCUKLARIN YÜRENE GRMEK

Anne ve babalarn çocuklarna yavrum sana baka bir ey deil, sana Selahaddin Eyyubi olmak yakr. Medineden kalkp bu ehir Müslüman olsun diye gelen Süleyman Bin Halid olmak yakr demeli. Ne yapyorsun diye evladn bu bilinçle, bu terbiyeyle yetitirmeli Diyarbakrn anneleri, babalar. Bundan sonra öyle bir karar vermeliyiz ki, Diyarbakr denilince akla karpuz falan gelmemeli. Diyarbakr denilince akla iddet ve terör gelmemeli. Diyarbakr denilince akla Sahabe-i Kiram gelmeli. Diyarbakr denilince sahabe gibi yaayan, Muaz gibi yürüyen, Musab gibi davet peine koan Diyarbakrn güzel gençleri gelmeli.

Konumalarn ve dualarn ardndan teravih namaz klnd. Namaz sonras çekilen kura sonucunda 21 kii umreye gitmeye, 21 kii de çeyrek altn almaya hak kazand.

Ana Sayfaya Git