Şahin: Güçlü bir sistem!

Şahin, "Birilerinin dışarıdan içimize iklimlemiş olduğu bu fitne çatışmalarını tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzleşmek istemiyorsak, güçlü bir sistem ve devlet inşa etmek zorundayız"

Haberler 02.04.2017 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN-Avrupa Birlii (AB) Bakan Yardmcs Ali ahin, Birilerinin dardan içimize iklimlemi olduu bu fitne çatmalarn tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzlemek istemiyorsak, güçlü bir sistem ve devlet ina etmek zorundayz. dedi.

ahin, bir otelde düzenlenen 4. Mardin Uluslararas Tarm Ekipmanlar Gda ve Hayvanclk Fuar tantm toplantsnda, Mardinin kendisini çok etkileyen bir ehir olduunu, farkl medeniyetleri bir arada yüzyllarca bünyesinde barndrdn, kentin kardelik, hogörü, bar ve huzur iklimini yaattn belirtti.

Dünyann çok önemli bir süreçten geçtiini anlatan ahin, hemen yan balarnda Suriyede ve Orta Douda yaanan bu cinnet ortamnn kaos ve sava üzülerek, izlediklerini ifade etti.

Orta Douda bunlar yaanrken, Avrupada farkl bir psikoloji içerisine girildiini vurgulayan ahin, Terörle ve mülteci krizi ile kar karyalar. Brexit sonras onlarn da psikolojisi bozulmu, ngiltere ayrlm. Onun öncesinde Avro krizi yayorlar. Onlar da bir var olma mücadelesi sürecine girmi durumdalar. diye konutu.

ABD ve Avrupann kapal politika sürecine girdiini ve kendi içlerine çekildiklerini kaydeden ahin, çin ve benzeri ülkelerin ise tam tersi bir açlm süreci yaadn aktard.

- Türkiye güçlü bir iktidar ile bar adas halinde

Orta Douda yaanan olaylara ramen Türkiyenin güçlü ekilde durduuna iaret eden ahin, öyle devam etti:

Türkiye olarak tam bu çatma, istikrarszlk corafyalarnn maalesef ki merkezinde var olmak zorunda olan bir ülkeyiz. Ama bütün bu olumsuzluklara ramen Türkiye çevresindeki bütün gelimelere ramen güçlü bir iktidar, yönetimi ve milleti ile bar adas halinde. Eer Türkiye son 15 yldaki bu güçlü yönetimi, iktidar ve milleti olmasayd bugün bu ülkenin bir Suriye olmas içten bile deildir.

ahin, istikrarn ve güçlü bir devletin sayesinde bunlarn konuulabildiini aktararak, ortada bir güven ortam bir millet bütünlüü varsa, bunlar konuabildiklerini kaydetti.

Bundan sonra bu 15 yldaki istikrar kurumsallatracak ve kalc klacak bir yönetim sistemine ihtiyaç duyulduunu belirten ahin, öyle devam etti:

Bugün biz güçlü bir yönetim ve iktidar olduu için bu istikrar salayabiliyoruz ama bu ülkenin kaderi güçlü liderlere bal olmamal. Kim gelirse gelsin, güçlü sistemlerin hakim olduu bir geleceimiz olmal. Koalisyon dönemlerini tarihe gömmek istiyorsak, Kürt, Türk, Alevi, Sünni çatmasn birilerinin dardan içimize iklimlemi olduu bu fitne çatmalarn tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzlemek istemiyorsak güçlü bir sistem ve devlet ina etmek zorundayz. Kiilere ve partilere bal deil tam tersi devlete sisteme bal bir yap oluturmak zorundayz.

- Sandk güvenlii

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman da kentin bölgede tarmda önemli potansiyele sahip illerden biri olduunu belirtti. Bu tür organizasyonlar önemsediklerini vurgulayan Yaman, Mardin Valilii ve Mardin Büyükehir Belediyesi olarak her türlü destein verildiini ve verilmeye devam edileceini kaydetti.

16 Nisanda yaplacak halk oylamasnn önemli oluunu, her türlü güvenlik önleminin alndn, son aylarda terör örgütlerine yönelik baarl operasyonlarn gerçekletirildiine iaret eden Yaman, öyle konutu: 16 Nisan günü hür iradenizi sanda yanstmanz için her türlü önlem valiliimiz ve hükümetimiz tarafndan alnmtr. Sadece Mardinimizde deil, ülkemizin her yerinde vatandamz çok rahat güvenli bir ekilde sanda hür iradelerini yanstacaklar. Son 1,5 ayda ilimizde önemli operasyonlar gerçekletirdik. çok önemli sonuçlar aldk. nallah her ey çok daha güzel olacak, ülkemiz ve Mardinimiz için. Programda AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Mirolu ve Ceyda Bölünmez çankr da birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git