Görüş Bildir

Şahin: Güçlü bir sistem!

Şahin, "Birilerinin dışarıdan içimize iklimlemiş olduğu bu fitne çatışmalarını tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzleşmek istemiyorsak, güçlü bir sistem ve devlet inşa etmek zorundayız"

Şahin: Güçlü bir sistem!

MARDİN-Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Birilerinin dışarıdan içimize iklimlemiş olduğu bu fitne çatışmalarını tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzleşmek istemiyorsak, güçlü bir sistem ve devlet inşa etmek zorundayız." dedi.

Şahin, bir otelde düzenlenen 4. Mardin Uluslararası Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı tanıtım toplantısında, Mardin'in kendisini çok etkileyen bir şehir olduğunu, farklı medeniyetleri bir arada yüzyıllarca bünyesinde barındırdığını, kentin kardeşlik, hoşgörü, barış ve huzur iklimini yaşattığını belirtti.

Dünyanın çok önemli bir süreçten geçtiğini anlatan Şahin, hemen yanı başlarında Suriye'de ve Orta Doğu'da yaşanan bu cinnet ortamının kaos ve savaşı üzülerek, izlediklerini ifade etti.

Orta Doğu'da bunlar yaşanırken, Avrupa'da farklı bir psikoloji içerisine girildiğini vurgulayan Şahin, "Terörle ve mülteci krizi ile karşı karşıyalar. Brexit sonrası onların da psikolojisi bozulmuş, İngiltere ayrılmış. Onun öncesinde Avro krizi yaşıyorlar. Onlar da bir var olma mücadelesi sürecine girmiş durumdalar." diye konuştu.

ABD ve Avrupa'nın kapalı politika sürecine girdiğini ve kendi içlerine çekildiklerini kaydeden Şahin, Çin ve benzeri ülkelerin ise tam tersi bir açılım süreci yaşadığını aktardı.

- "Türkiye güçlü bir iktidarı ile barış adası halinde"

Orta Doğu'da yaşanan olaylara rağmen Türkiye'nin güçlü şekilde durduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak tam bu çatışma, istikrarsızlık coğrafyalarının maalesef ki merkezinde var olmak zorunda olan bir ülkeyiz. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye çevresindeki bütün gelişmelere rağmen güçlü bir iktidarı, yönetimi ve milleti ile barış adası halinde. Eğer Türkiye son 15 yıldaki bu güçlü yönetimi, iktidarı ve milleti olmasaydı bugün bu ülkenin bir Suriye olması içten bile değildir."

Şahin, istikrarın ve güçlü bir devletin sayesinde bunların konuşulabildiğini aktararak, ortada bir güven ortamı bir millet bütünlüğü varsa, bunları konuşabildiklerini kaydetti.

Bundan sonra bu 15 yıldaki istikrarı kurumsallaştıracak ve kalıcı kılacak bir yönetim sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Bugün biz güçlü bir yönetim ve iktidar olduğu için bu istikrarı sağlayabiliyoruz ama bu ülkenin kaderi güçlü liderlere bağlı olmamalı. Kim gelirse gelsin, güçlü sistemlerin hakim olduğu bir geleceğimiz olmalı. Koalisyon dönemlerini tarihe gömmek istiyorsak, Kürt, Türk, Alevi, Sünni çatışmasını birilerinin dışarıdan içimize iklimlemiş olduğu bu fitne çatışmalarını tarihe gömmek istiyorsak ve bir daha durumla yüzleşmek istemiyorsak güçlü bir sistem ve devlet inşa etmek zorundayız. Kişilere ve partilere bağlı değil tam tersi devlete sisteme bağlı bir yapı oluşturmak zorundayız."

- Sandık güvenliği

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman da kentin bölgede tarımda önemli potansiyele sahip illerden biri olduğunu belirtti. Bu tür organizasyonları önemsediklerini vurgulayan Yaman, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin verildiğini ve verilmeye devam edileceğini kaydetti.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemli oluğunu, her türlü güvenlik önleminin alındığını, son aylarda terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonların gerçekleştirildiğine işaret eden Yaman, şöyle konuştu: "16 Nisan günü hür iradenizi sandığa yansıtmanız için her türlü önlem valiliğimiz ve hükümetimiz tarafından alınmıştır. Sadece Mardinimizde değil, ülkemizin her yerinde vatandaşımız çok rahat güvenli bir şekilde sandığa hür iradelerini yansıtacaklar. Son 1,5 ayda ilimizde önemli operasyonları gerçekleştirdik. Çok önemli sonuçlar aldık. İnşallah her şey çok daha güzel olacak, ülkemiz ve Mardinimiz için." Programda AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı da birer konuşma yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi