Sahte Çürük Rapor Baskını

Jandarma ekipleri, Batman merkezli Diyarbakır'ın içinde bulunduğu 3 ilde, para karşılığı sahte "askerliğe elverişli değildir" raporu düzenlediği tespit edilen 9 şüpheliden 7'sini gözaltına aldı

Haberler 05.10.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma ekipleri, Batman merkezli 3 ilde, para karl sahte askerlii elverili deildir raporu düzenledii tespit edilen 9 üpheliden 7sini yakalad.

Alnan bilgiye göre, askerlikten tamamen veya ksmen kurtulmak isteyen kiiler için para karl sahte evrak düzenlendii tespiti üzerine Batman Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld.

Basavcln talimat dorultusunda harekete geçen jandarma, Batmann yan sra Diyarbakr ve Mulada kimlik bilgileri tespit edilen üphelilerin yakalanmasna yönelik e zamanl operasyon gerçekletirildi.

BATMAN ASKER OPERASYON

Operasyonda, haklarnda gözalt karar bulunan ve aralarnda Batman Askerlik ube Bakanlnda görevli bir memurun da olduu 9 üpheliden 7si gözaltna alnd.

Yaplan soruturmada zanllarn, sahte belge düzenleyerek engelli ve doutan böbrei olmayan kiileri, salam ve askerlik yapma yükümlülüü bulunan kiilerin yerine salk muayenesinde kullandklar belirlendi.

Engelli ve doutan böbrei olmayanlarn rapor almak üzere ilgili hastanelere sevk edildii, bu kiilerin ald askerlie elverili deildir raporu dosyalarna eklenen salam kiilerin de askerlik görevini yerine getirmedikleri anlald.

çete üyelerinin adlarna evrak düzenledikleri kiilerden maddi menfaat saladklar da tespit edildi.

Yakalanan zanllar Batmana getirilirken, firari iki kiinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git