Salya akıtıcılara ümmetten şamar!

Erbaş'ın cuma günkü hutbesi üzerinden, İslam'i değerlere karşı salya akıtan Ankara İHD ve Baro Yönetimine her kesimden "şamar ve telin" gelirken, Diyarbakır'daki hukukcular, Diyarbakır Barosuna'da tepki gösterdi.

Haberler 28.04.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cuma hutbesinde, slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltilii, ecinsellii lanetliyor. sözleri üzerine hakknda, sözde nsan Haklar Derneince suç duyurusunda bulunulan Diyanet leri Bakan Erbaa Türkiyenin dört bir yannda yamur gibi destek yaarken, ümmetten slama ve slam hakikatlerine salya aktanlara amar geldi. Diyarbakrl Hukukçulardan Erbaa destek gelirken, Ankara Barosunun açklamasna bel çkan Diyarbakr Barosunun açklamasn de reddettikleri açklad.

DOAL VE MERU KONUMA

Prof. Dr. Ali Erban konumasnn slam dininin bir gerei olduunu belirten MAZLUM-DER Genel Bakan Yardmcs Hukukçu Nesip Yldrm, Öncelikle Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban zina ve ecinsellikle ilgili söylemi olduu eyler slam dininin bir gereidir. nancmz açsndan Allahutealann bize bir emridir. Ayrca açklamann tamamna baktnda sadece bunlarla ilgili deildir. Örnein; uyuturucu ve sigara gibi kötü alkanlklar da dahil olmak üzere toplumda genel ahlak ve genel sal etkileyebilecek temennilerini dile getiriyor. Bundan dolay Prof. Dr. Ali Erban konumas doal ve meru bir konumadr. eklinde konutu.

ANKARA BAROSUNUN SÖZCÜLÜÜ

Cinsel sapklk ile ilgili Ankara barosu, Diyarbakr Barosu ve dier barolarn kararlar kendilerini temsil etmediini vurgulayan Yldrm, Son dönemlerde Ankara Barosu ve deiik barolarnn bu konuyla alakal açklamalar var. unu belirteyim: bir insann dini inançlarndan kaynakl olarak inanm olduu baz deerleri söylemesi ve dünya genelinde 2 milyara yakn kabul görmü bir dini inançtan bahsediyoruz bundan dolay bu durumun bir suçmu gibi ve kötü bir eymi gibi söylenmesi kesinlikle kabul edilecek bir durum deildir. Ankara Barosu ve Diyarbakr Barosu gibi dier barolarn yapt açklamalar bir avukat olarak kesinlikle bizleri temsil etmiyor. Ankara Barosu ve dier barolarn ecinsellik ile alakal yaptklar açklamalar kesinlikle doru deil. ifadelerini kulland.

Edepsizlii ve ahlakszl topluma alamaya çalan eylemlerin bir an önce son bulmas gerektiini belirten Yldrm, Sonuç olarak din ve vicdan özgürlüü temelinde dinin asl bir hükmü olan emrinin açk bir ekilde knanmasn kesinlikle doru bulmuyoruz. Bu knamay açkça knadmz buradan söylüyoruz. Edepsizliin, ahlakszln ve genel sal tehlikeye atabilecek bu fiillere de son verilmesini istiyoruz. Ayrca bunlarn bu düüncesinin de bir propagandaya dönümesini istemiyoruz. dedi.

ALLAHIN EMRLER

Prof. Dr. Ali Erban hutbesinde ahsi görülerini dile getirmediini belirten Hukukçu Enes Akdemir, aksine Yüce Kitabmz Kuran- Kerim ve Peygamber Efendimizin hadislerinde belirttii ekliyle ifade ettiini söyledi.

Akdemir, sözlerine öyle devam etti: Ramazan ay içerisinde bulunmamz münasebetiyle bütün halkmzn Ramazan ayn kutluyorum. Maalesef kymetli ay olan ramazan ay içerisinde böyle bir konuyu tartmak ve böyle bir konuyu gündem yapmak çok üzücü bir durumdur. Prof. Dr. Ali Erba ecinsellik gibi sapkn düüncelerle ilgili Allahn ayetlerini dile getirmi ve hutbesinde Allahn emir-yasaklarn hatrlatmtr. Nitekim Prof. Dr. Ali Erba kendi ahsi fikrini beyan etmemitir. Prof. Dr. Ali Erba, Allahu Tel (Celle Celaluhu) Yüce Kitabmz olan Kuran- Kerimde ifade ettii ve Allahn Resulünün birçok hadisinde belirttii ecinselliin lanetlendiinden bahsetmitir. Lain bir olaydan bahsetmiti. Ayrca bu lain konuyu anlatrken bizleri, Allah neden bunu yasaklamtr? diye düünmeye sevk etmitir. Ama maalesef baz kötü kurulular bu durumu savcla tayarak suç duyurusunda bulunmutur. eklinde konutu.

HUKUK GEREKçELER

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erbaa suç duyurusunda bulunmann hukuki bir gerekçesinin olmadn belirten Akdemir, Bu suç duyurusunun kanunen yaplmas mümkün deildir. çünkü Diyanet leri Bakanlnn kurulu kanununda öyle buyuruluyor: Diyanet leri Bakanl slam dininin yaylmas, dinin korunmas ve toplumun bilinçlendirilmesi için kurulmutur. Nihayetinde Prof. Dr. Ali Erba, banda bulunduu kurumun yapmas gereken görevi ifa etmitir. Bundan dolay Diyanet leri Bakanna hangi gerekçe ile hangi karar ile mahkeme açlyor. Bu suç duyurusu tamamen bir ovdur. Yine sadece birilerine yaranmak için atlan bir admdr. Bu durumun ne hukuki bir gerekçesi ne de ahlaki bir gerekçesi vardr. ifadelerini kulland.

ORTAK AçIKLAMA GELD

Diyarbakr Barosuna üye 62 avukat ve stajyer, yaynladklar ortak bildiriyle ADS hastalnn bulatrmasna da neden olan cinsel sapknl sahiplenen baronun açklamasn reddettiklerini belirttiler. Yaplan ortak bildiride, Diyarbakr Barosu tarafndan 26.04.2020 tarihinde, Diyanet leri Bakannn dini inanç temelindeki beyanlarn knama açklamasn ve cinsel yönelim, cinsiyet kimlii gibi LGBT söylemlerini kabul etmiyor ve reddediyoruz. denildi.

Erban okuduu hutbenin hatrlatld bildiride, Prof. Dr. Ali Erba cuma hutbesinde; Ey insanlar! slam zinay en büyük haramlardan kabul ediyor. Ltlii, Ecinsellii lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalklar beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Ylda yüzbinlerce insan gayri meru ve nikahsz hayatn slami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramn sebep olduu HV virüsüne maruz kalyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanlar korumak için birlikte mücadele edelim. ifadelerini kullanmt. Bu beyanlar din insanlarnn uyarma görevi kapsamnda olup, nesil güvenlii, salk hakknn korunmas ile ifade özgürlüü niteliindedir. ifadesine yer verildi.

Bizler, zina ve ecinselliin slam dininin temel yasaklarndan olduuna inanyor ve cuma hutbesindeki meru uyarlar destekliyoruz. denilen bildirinin devamnda u ifadelere yer verildi:

Zorunlu üyesi olduumuz Diyarbakr Barosunun temel ilevinin meslek örgütü olduunu hatrlatrz. Meslek örgütümüzün insan haklar alannda tartmal ve kabul etmediimiz ideolojik görüleri, bizler adna da knama eklinde açklamas, büyük bir talihsizliktir. Daha önce de mensubu olduumuz baroda, tüm itiraz ve uyarlarmza ramen bizlerle danlmadan kurulan komisyon ve faaliyetlere de kar olduumuzu belirtiriz. Üyelerinin farkl din, inanç ve görülere sahip olduu Diyarbakr Barosu; bu konuda kurumsal yapsnn gereklerinin dna çkp, sadece bir kesimin fikirlerini esas almtr. Toplumun büyük çounluunun kutsal sayd din ve inanç temellerine hakaret niteliindeki knama açklamas, ötekiletirici ve kutuplamay arttrc niteliktedir. Bu ifadelere kar olduumuzu, bu beyanlarn bizleri temsil etmediini belirtiriz.

Ana Sayfaya Git