Sanatçılardan Diyarbakır'da nöbet tutan annelere destek

Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet tutan annelere sanatçılar Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit ve Ahmet Özhan'dan destek destek mesajı geldi. Hülya Koçyiğit, annelere destek olduğunu belirterek, bu hafta içerisinde anneleri ziyaret edeceğini duyurdu. Orhan Gencebay da "Şu an oradaki anneler de çok acı çekiyor. Son derece üzülüyoruz" dedi. Ahmet Özhan ise "Yürekten yanlarındayız. Kendilerini yalnız zannetmesinler" ifadesini kullandı.

Haberler 12.09.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP binas önünde nöbet tutan annelerin çarsyla ilgili konuan Orhan Gencebay, Yüreimiz parçalanyor. Ben bu konuda son derece duyarlym. Bu konular çok evvel yazdm, çizdim. Yavrularmzn zorla kaçrldn biliyorum. unu da bilmeliyiz ki PKK ile canlarmz olan Kürt kardelerimizi kartrmasn kimse. çünkü Ziya Gökalp biliyorsunuz Zazadr. Atatürkün en sayg duyduu insanlardan biridir. Hatta Atatürk Ziya Gökalp için Benim fikirlerimin babas der. Ziya Gökalp diyor ki Bir Türk ne kadar Kürt ise, bir Kürt de o kadar Türk. Bu vatan hepimizin. Buraya sahip çkalm. Ayrca biz çok güçlü bir ülkeyiz. Bizim deerlerimiz son derece güçlüdür. Bu gibi olaylar hiçbir zaman geleceimizi, bekamz karatma imkan ve ihtimal dahilinde deildir diye konutu.

ANNELERN YANINDAYIZ

Gencebay, Annelere sabrlar diliyorum. Keke yapabilecek bir eyimiz olsa. Annenin ne olduunu bilirim. Ben annemi çok severdim. Bütün anneler kutsaldr. Annelerin bu dünyada en kutsal görevi insan yetitirmek. Anne olmasa insan olmaz. Anneler çok kutsaldr, çok ac çeker. u an oradaki anneler de çok ac çekiyor. Son derece üzülüyoruz. Annelerin yannda olduumuz evvelden beri söylüyorum. Bilsinler bunu. Bu vatana kimse zarar vermesin. Yanl yapan da varsa bir an önce dönsün. Bizim var olan deerlere büyük saygmz vardr. Tüm annelere selam, sayg ve hürmetlerimi yolluyorum diye ekonutu.

DYARBAKIRA GDECEM

Diyarbakrda nöbet tutan anneleri yakn zamanda ziyaret edeceini duyuran Hülya Koçyiit ise, Bu konuyla ilgili olarak yakn zamanda bir açklama yapacam. Kendi imkanlarmla bireysel olarak birkaç gün içerisinde Diyarbakra gideceim dedi.

STEDKLER ZAMAN FZK OLARAK DA YANLARINDA OLURUZ

Geçtiimiz gün açklama yapan Ahmet Özhan ise Yürekten yanlarndayz. Kendilerini yalnz zannetmesinler. Biz onlarn yanlarndayz. stedikleri zaman fiziki olarak da yanlarnda oluruz demiti.

Bekleyii süren ailelerin yanlarnda olduunu vurgulayan Ahmet Özhan, Meselenin birkaç cephesi var. Bir kere bir anne, empati yapalm. Biz de evlat sahibiyiz. Allah muhafaza deil mi Bir annenin yüreinin ne kadar yandn düünebiliriz. Babalar da var orada, sadece anneler deil. Onlar adna tabii ki üzgünüz. Bir annenin yüreinin yanmas bizim de yüreimizin yanmas demektir. Art, mesele çok köklü. Onlarca yllara dayanan bir acmz var, bir meselemiz, bir derdimiz var. Bunun bitmesi en büyük dileimiz. Annelerin yüreklerinin sakinlemesiyle, aclarnn bitmesiyle Türkiye Cumhuriyetinin aclar bitecek. O yüzden çok önemsiyoruz. Yürekten yanlarndayz. Kendilerini yalnz zannetmesinler. Biz onlarn yanlarndayz. stedikleri zaman fiziki olarak da yanlarnda oluruz ifadesini kullanmt.

Ana Sayfaya Git