Sancar: Demokrasi ısrarının tek yolu ortak mücadeleyi büyütmek

Özgürlük mücadelesinde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Barış mücadelesini, demokrasi ısrarını ve özgürlük özlemini savunmanın tek yolu da ortak mücadeleyi büyütmektir” dedi.

Haberler 06.07.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Mithat Sancar, nsan Haklar Derneinin çarsyla bir araya gelen 46 meslek ve emek örgütü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluunun düzenledii HDPnin siyaset yapma hakkn savunuyoruz toplantsnda konutu. Bir arada bulunmann kendilerine güç verdiini dile getiren Sancar, Kararlmz görmek bu ülkede umut adna bizlere büyük moral ve güç veriyor. Bir arada bulunmak bizlerin birlikte yürüyüü konusunda kararlmz görmek bu ülkede umut adna en güçlü kaynaktr dedi.

NHA HEDEF DEMOKRATK SYASET

HDPye kar açlan kapatma davas ve onun öncesinde sonrasnda yürütülen bask politikalarnn tek hedefinin partileri olmadna dikkati çeken Sancar, Asl hedefi HDP gibi görünse de nihai amaç demokrasi güçlerini sindirmek, demokratik siyaseti bitirmek, hak arayn ve dinamiklerini ortadan kaldrmaktr. Yani bu dava ve bu davaya elik eden kampanya, iddet ve bask politikalar Türkiyede demokrasi güçlerini, demokrasi arayn, özgürlük srarn ve bar inadn hedef alyor. Bu nedenle ben buradaki bal HDPyi, HDPnin siyaset yapma hakkn savunuyoruz olarak deil bar mücadelesini, demokrasi srarn ve özgürlük özlemini savunuyoruz diye okuyorum. Bunun tek yolu da ortak mücadeleyi büyütmektir. Ortak mücadeleyi büyütemedikçe gerçekten bu zalim iktidara kar bu her türlü yolu kirli gayri meru hukuksuz yolu mübah gören zihniyete kar güçlü bir direnii ortaya koymamz da mümkün olmayacaktr ifadelerini kulland.

RADENN GÜçLÜ BEYANI

Yaplan toplantnn ortak mücadele iradesinin bir ifadesi olduunu vurgulayan Sancar, devamnda unlar söyledi: Bu iradenin güçlü beyan olduu için çok deerlidir. nanyorum ki, bu irade dalga dalga büyüyecektir. Bu sava, iddet ve talan düzenine kar en güçlü sesi bu birliktelik oluturacaktr. Bu düzeni bitirecek gücü de bu birliktelik ortaya çkaracaktr. Bugün özgürlük mücadelesinde bir baka sayfann da mutlaka açlmas gerekiyor. Hukuk mücadelemizi srarla sürdüreceiz. Bunu söylüyoruz ama hukuk yoluyla bütün sorunlar çözeceimiz gibi bir naiflie de sahip deiliz. Hukuk mücadelesini toplumsal siyasal mücadelenin önemli bir alan olarak görüyoruz.

AYM GERGERLOLU KARARI

Bu iktidarn hukuku da hiçe saymak konusunda herhangi bir tereddüdü olmuyor. Nitekim 4 gün önce AYMnin Ömer Faruk Gergerliolu için verdii karar da, açkça tahliye talep etmesine ramen bu iktidar ve bu düzen uygulamyor. Yani daha önce vekillik hakk adaletsizce gasp edildi, özgürlüü gasp edildi. imdi bizati AYM bu özgürlük gaspnn hukuka aykr olduunu, anayasaya aykr olduunu söylüyor ama 4 gündür içerde tutmaya devam ediyorlar. Buradan hep birlikte tekrar Ömer Faruk Gergerliolunun özgürlüünü ve bütün dier demokrasi mücadelesinde tutsak alnan, rehin tutulan bütün arkadalarnzn özgürlüünü de hep birlikte savunduumuz göstermi oluyoruz. Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti için arkadalarmz bugün toplanmt. Maalesef güvenlik güçleri çok iddetli bir ekilde müdahale etmiler.

ZULÜM DE BTER GÜN AARIRKEN

Ömer Faruk Gergerliolunun olu Salih Gergerliolu dahil olmak üzere arkadalarmz iddet uygulayarak gözaltna almlar. Bunu da knyoruz. Gergerliolu ve dier siyasi rehinelere derhal özgürlük talep ediyoruz. Ahmet Tellinin iirlerini çok severim. Bu toplantlara en iyi uyan iiri benim için dövüen anlatsn iiridir. Sadece sonuç dizesini aktaracam. Kavgalar büyüdükçe zulüm de biter gün aarrken. te ortak mücadele bu zulüm de mutlaka bitecektir hem de çok geç olmadan, gün aarrken. Hepinize kendim ve partim adna en içten teekkürlerimi sunuyorum. Mücadeleyi büyütme kararnn bütün topluma umut verdiini bir kez daha belirtmek isterim

Ana Sayfaya Git