Sancar: Muharrem İnce'yi destekleriz demedim

HDP Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'yi destekleyeceklerini söylediğine dair sözleri düzeltti.

Haberler 21.05.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nceyi destekleyeceklerini söylemediini belirtti.

Kendi adaylar Selahattin Demirtan ikinci tura kalacana inandn belirten Sancar, kinci turda Muharrem nceyi destekleriz diye bir cümle kurmadn dile getirdi.

BU TÜR DEERLENDRMELER GEREKSZ VE ZAMANSIZ

Sancar sözlerine öyle açklk getirdi: O toplantda (Beylikdüzü) çeitli ihtimalleri deerlendirdik. Bu konuda karar parti kurullarmz, organlarmz her yönüyle tartacaktr. Bu tür deerlendirmeleri hem gereksiz görüyoruz hem de zamansz buluyoruz. Demirta ikinci tura kalmad takdirde kalan adaya nasl destek verileceini o adayn vaatleri ve söylemleri belirleyecektir. kinci tur hesab yapan adaylara Demirtan HDP bu seçimin kilit partisidir. HDP ile protokol yapacam sözünü dikkate almalarn öneririm. Hem baraj geni bir dayanma ayla, halklarn birlikte desteiyle aacaz hem de Demirta ikinci tura tayacaz. Eer bu olmazsa kilit parti biz olduumuza göre kalacak adaylarn da seçilmesi büyük ölçüde bizim seçmenimizin tercihine bal olacaktr. Her adayn ikinci tur hesabn bu gerçei dikkate alarak yapmasnda fayda var.

Ana Sayfaya Git