Görüş Bildir

Sancar: Muharrem İnce'yi destekleriz demedim

HDP Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'yi destekleyeceklerini söylediğine dair sözleri düzeltti.

Sancar: Muharrem İnce'yi destekleriz demedim

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi destekleyeceklerini söylemediğini belirtti.

Kendi adayları Selahattin Demirtaş'ın ikinci tura kalacağına inandığını belirten Sancar, "İkinci turda Muharrem İnce'yi destekleriz" diye bir cümle kurmadığını dile getirdi.

"BU TÜR DEĞERLENDİRMELER GEREKSİZ VE ZAMANSIZ"

Sancar sözlerine şöyle açıklık getirdi: "O toplantıda (Beylikdüzü) çeşitli ihtimalleri değerlendirdik. Bu konuda kararı parti kurullarımız, organlarımız her yönüyle tartışacaktır. Bu tür değerlendirmeleri hem gereksiz görüyoruz hem de zamansız buluyoruz. Demirtaş ikinci tura kalmadığı takdirde kalan adaya nasıl destek verileceğini o adayın vaatleri ve söylemleri belirleyecektir. İkinci tur hesabı yapan adaylara Demirtaş'ın ‘HDP bu seçimin kilit partisidir. HDP ile protokol yapacağım' sözünü dikkate almalarını öneririm. Hem barajı geniş bir dayanışma ağıyla, halkların birlikte desteğiyle aşacağız hem de Demirtaş'ı ikinci tura taşıyacağız. Eğer bu olmazsa kilit parti biz olduğumuza göre kalacak adayların da seçilmesi büyük ölçüde bizim seçmenimizin tercihine bağlı olacaktır. Her adayın ikinci tur hesabını bu gerçeği dikkate alarak yapmasında fayda var."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi