Sancar’dan çağrı: 6-8 Ekim’i sivil bir komisyon araştırsın

Katıldığı televizyon programında 6-8 Ekim Kobanê eylemleri gerekçesiyle yöneticilerinin tutuklanmasına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? Sivil bir komisyon araştırsın" çağrısı yaptı.

Haberler 06.10.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Mithat Sancar, gazeteci smail Küçükkayann çalar Saat programna katld. HDPye yönelik Koban tutuklamalarna dair konuan Sancar, 6-8 Ekimde Kobanye bir bakan eliinde gittik. Akil nsanlar Heyeti üyesi olarak beni Müritpnardan Kobanye geçiren bir bakand. 6-8 Ekimden bir hafta önceydi. Srr Süreyya Önder 48 saat çileri Bakannn odasndayd dedi.

6-8 Ekimde çok karmak 3 gün yaand diyen Sancar, 52 insan yaamn kaybetti. Birçok insan vahice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Alann iaret ettii güvenlik güçlerinin içindeki karanlk odaklar kimdi? HDPnin sorumluluu var m? Sivil bir komisyon aratrsn çars yapt. HDPye yönelik operasyonlara ramen partilerinin gençler için birinci parti olduunu dile getiren Sancar, Biz gençlere bar vaat ediyoruz. Siyasetteki varlk nedenimiz bu diye belirtti.

SAYITAY RAPORLARI

Saytayn köprü ve otoyol raporunu da deerlendiren Sancar, Saytay 30 milyar açk tespit etmi ki bask altnda çalan bir kurum olarak ancak bu kadarn söyleyebilmi. Tüm bu yolsuzluklarn sorumlularn aça çkarmak bizim sorumluluumuzdur ifadelerinde bulundu.

Sine-i Millet tartmalarnn olup, olmadna ilikinde Sancar, Bunu sadece HDPnin yapmas iktidar etkilemez. Basklar karsnda çekilmek, bizi ilevlerimizden iddiamzdan uzaklatrr. HDPnin baskya uramas sadece HDPnin meselesi deildir. Muhalefet gerçekten bu gidiat durdurmak için meclisten çekilmeye karar verilirse bu düünülür. Ancak çekilme gündemimizde yok diye konutu.

ÖN ARTSIZ DYALOGA HAZIRIZ

HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan Akener ile ilgili kahvalt açklamasn da deerlendiren Sancar, unlar söyledi: Demirtan önerdii aslnda bir diyalog yoluydu. nsanlar farkllklarn konuarak, çözebilirler. Bu da öyle bir açklamayd. Gidiat deitirmenin tek yolu geni bir demokrasi ittifakdr. Bizim önümüzdeki dönem yeni mücadele programnn önemli bir bal tüm muhalefet liderleriyle görümek. Biz muhalefetle ön artsz diyaloga hazrz.

Muhalefet liderlerini tek tek deerlendirmenin doru olmadn da vurgulayan Sancar, öyle dedi: Tek tek tartmak Türkiye için iyi deil. Önemli olan ortak bir bak açsyla bir yol açabilir miyiz, önemli olan bu.

Sancar, HDPyi kapatsalar da kapatmasalar da partimiz ayakta ifadelerini kullanarak AKP Genel Bakan Tayyip Erdoann Kobanye ilikin Dütü, düecek ifadelerini hatrlatt. Sancar, gerçekleri aratracak bir komisyon kurulmasn yineledi.

Ana Sayfaya Git