Satışlarda patlama!

Güneydoğu'da koronavirüs nedeniyle kolonya ve sabun satışı arttı

Haberler 17.03.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Siirt ve Mardinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19 ) nedeniyle uzmanlarn tavsiyeleri dorultusunda özellikle etil alkol içeren kolonya ve organik sabun satnda art yaanyor.

Güneydou Anadoluda vatandalar, koronavirüse kar etkin korunma yöntemi olan kiisel hijyen ve el temizliini salamak için organik sabun ve kolonyaya yöneldi.

Kolonya ve organik sabun üreten firmalar talebe yetimek için kapasitelerini arttrd.

Diyarbakrda 1965 ylndan beri kolonya sat yapan Erol Ekrem Öztürk, böyle youn taleple ilk defa karlatklarn söyledi.

Taleplere yetimek için ham madde sknts yaadklarn ifade eden Öztürk, bu sebeple hükümetin Benzinde etanol orann düürülmesi kararn yerinde bulduunu aktard.

Öztürk, Geçen yl bu ay 200 yüz litre kolonya satarken, bu yl ayn dönem 2 bin litre sattk. Kolonya eskisi gibi rabet görmeye balyor. Eskiden her evde bulunurdu gelen misafirlere ikram edilirdi, hasta sormaya gidildii zaman kolonya götürülürdü. imdi ayn eyler olmaya balad. dedi.

Müteri Nihat Borakç, kolonya almak için i yerinden çkt srada arkadalarnn da sipari verdiini dile getirerek, Toplu bir ekilde alp onlara da teslim edeceim. Koronavirüsten kaynakl ön hazrlk diyelim. Bunu engelleyebilmek için alyoruz. dedi.

Kolonyay hijyen için aldn belirten Aziz Gül, Koranavirüsten korunmak amacyla aldm. Bittikçe alacaz, korku baa bela. dedi.

- GÜNLÜK KAPASTE 750 EDEN 5 BN EYE çIKTI

Mardinde kolonya üretimi yapan ehmus Özdener, virüs dolaysyla kolonyaya youn talebin baladn aktard.

Günlük 750 ie olarak yaptklar dolumun talep üzerine 5 bin ieye çktn dile getiren Özdener, Biz 80 derece etil alkol kullanyoruz. Biz önceki fiyatmz neyse onu korumaya çalyoruz. Standart fiyatlarmz sürdürmeye çalyoruz. diye konutu.

Özdener, daha önce Güneydounun birçok kentinden sipari aldklarn, son dönemde Türkiyenin tüm illerinden de talep geldiini kaydetti.

Talep nedeniyle i yüklerinin de arttn belirten firma çalan kimyager Songül Arman ise Kolonyann dezenfektan etkisini biliyoruz. En ksa zamanda ülkemizin ve dünyann bu virüsten kurtulmasn istiyoruz. ifadesini kulland.

- BITTIM SABUNU SATII DA YÜKSELD

Siirtte bttm sabunu üretimi ve satn yapan Cemal Tomris de son birkaç haftadr artan talepleri karlayamayacak duruma geldiklerini söyledi.

Müterilerinin koronavirüsten korunmak için Bttm sabununu tercih ettiini belirten Tomris, bttm sabununun kimyevi madde içermedii için virüse kar çok iyi geldiine inanldn dile getirdi.

Günlük satnn 150 kilogramdan 400 kilogram civarna yükseldiini ifade eden Tomris, Yüzde 100 doal olan bu ürüne talep artt. l dndan bile arayp talep edenler var. Sattan memnunuz. dedi.

Müterilerden Ahmet Ayyldz da bttm sabunu kullandn, koronavirüse iyi geldii düünüldüü için vatandalarn bu ürüne yöneldiini belirtti.

- TALEPLERE YETEMYORUZ

Siirtte kolonya üretici Orhan Kemal endur ise koronavirüs nedeniyle talep patlamas yaandn belirterek, Kolonya üreticileri Sat yok. diye ikayetçiydi ama koronavirüs nedeniyle youn talep yayoruz. Satlar artt, taleplere yetiemiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git