Savcı Yeşil'in peşinde

Çillioğlu soruşturmasını yürüten Malatya Başsavcılığı, Şemdin Sakık’ın iddiaları üzerine, CASA tipi askeri uçak kazasında ölen sivillerin mezarını açtırmaya hazırlanıyor.

Haberler 03.12.2012 - 09:29 Son Güncelleme : 03.12.2012 - 09:29

MALATYA Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu cinayeti soruşturması kapsamında, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki bir iddiayı daha mercek altına aldı. Savcılık, Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren PKKlı Şemdin Sakıkın, Yeşil 2001de Malatyada düşen uçakta öldü iddiasını araştırmak için düğmeye bastı.

Çillioğlu cinayetinde baş şüpheli

Çillioğlunun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 1994 yılında intihar ettiği iddia edilen Çillioğlunun, aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırımın da yer aldığı kişilerce infaz edildiği 18 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Savcılık, cinayetin bir numaralı şüphelisi Yeşil ile ilgili son olarak geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren PKKnın eski 2 numarası Şemdin Sakıkın iddialarını mercek altına aldı.

Sakık: Yeşil Casa kazasında öldü

Yeşilin de aralarında yer aldığı özel bir ekip tarafından Kuzey Iraktan Türkiyeye getirilen Sakık, tanık ifadesinde Yeşil 2001 yılında Malatyada düşen Casa tipi askeri uçakta ölenlerden biriydi demişti. Sakıkın bu beyanlarının araştırılması için talimat veren Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasına bakan mahkemeden Sakıkın ifadesini talep etti. Sakıkın ifadelerini inceleyecek olan savcılığın gerek duyarsa Sakıkın konuyla ilgili geniş şekilde ifadesini alacağı belirtildi. Bu kapsamda, uçak kazasına dair dosyasının Askeri savcılıktan talep edileceği ve Sakıkın beyanlarıyla beraber kazada ölenlerle ilgili araştırma yapılacağı belirtildi.

Ölen sivillerin mezarı açılacak

Buna göre, uçağın düşmesi sonucu şehit olan Bordo berelilerin kimlikleri ve kazada öldüğü iddia edilen sivil şahıslarlar hakkında araştırma yapılacak. Savcılığın, Yeşilin o kazada ölenlerden biri olup olmadığına dair araştırma kapsamında ölenlerden asker olmayan kişilerin mezarlarının açılmasını talep edeceği kaydedildi. Mezarların açılması halinde, alınacak DNA örneklerinin Yeşilin mevcut kayıtlarındaki kan grubu ve parmak iziyle uyuşup uyuşmadığının tespitine gidilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır