Görüş Bildir

Savcı Yeşil'in peşinde

Çillioğlu soruşturmasını yürüten Malatya Başsavcılığı, Şemdin Sakık’ın iddiaları üzerine, CASA tipi askeri uçak kazasında ölen sivillerin mezarını açtırmaya hazırlanıyor.

Savcı Yeşil'in peşinde

MALATYA Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu cinayeti soruşturması kapsamında, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki bir iddiayı daha mercek altına aldı. Savcılık, Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren PKK’lı Şemdin Sakık’ın, “Yeşil 2001’de Malatya’da düşen uçakta öldü” iddiasını araştırmak için düğmeye bastı.

Çillioğlu cinayetinde baş şüpheli

Çillioğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 1994 yılında intihar ettiği iddia edilen Çillioğlu’nun, aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da yer aldığı kişilerce infaz edildiği 18 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Savcılık, cinayetin bir numaralı şüphelisi Yeşil ile ilgili son olarak geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren PKK’nın eski 2 numarası Şemdin Sakık’ın iddialarını mercek altına aldı.

Sakık: Yeşil Casa kazasında öldü

Yeşil’in de aralarında yer aldığı özel bir ekip tarafından Kuzey Irak’tan Türkiye’ye getirilen Sakık, tanık ifadesinde “Yeşil 2001 yılında Malatya’da düşen Casa tipi askeri uçakta ölenlerden biriydi” demişti. Sakık’ın bu beyanlarının araştırılması için talimat veren Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasına bakan mahkemeden Sakık’ın ifadesini talep etti. Sakık’ın ifadelerini inceleyecek olan savcılığın gerek duyarsa Sakık’ın konuyla ilgili geniş şekilde ifadesini alacağı belirtildi. Bu kapsamda, uçak kazasına dair dosyasının Askeri savcılıktan talep edileceği ve Sakık’ın beyanlarıyla beraber kazada ölenlerle ilgili araştırma yapılacağı belirtildi.

Ölen sivillerin mezarı açılacak

Buna göre, uçağın düşmesi sonucu şehit olan “Bordo bereliler”in kimlikleri ve kazada öldüğü iddia edilen sivil şahıslarlar hakkında araştırma yapılacak. Savcılığın, Yeşil’in o kazada ölenlerden biri olup olmadığına dair araştırma kapsamında ölenlerden asker olmayan kişilerin mezarlarının açılmasını talep edeceği kaydedildi. Mezarların açılması halinde, alınacak DNA örneklerinin Yeşil’in mevcut kayıtlarındaki kan grubu ve parmak iziyle uyuşup uyuşmadığının tespitine gidilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi