Savcılardan kormayınız

Adalet meslek Yüksekokulu'nda "Cumhuriyet Savcılarının görev ve fanksiyonları" koulu konferans verilirken, Yüksekokul Müdürü Ergün, "Hukuku uygulayan insanlardan korkmamak gerekir" dedi.

Haberler 18.03.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafndan Cumhuriyet Savclarn Görev ve Fonksiyonlar adl konferans düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Konferansa Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Eyyüp Kanrverdi, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakupolu, akademisyenler ve örenciler katld.

HUKUKU UYGULAYANLAR

Aç konumasn yapan Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün, Bu konferansta Cumhuriyet Savcsnn görevini ve fonksiyonlarn genel itibaryla Diyarbakr Cumhuriyet Savcs Sebahattin Erkaya anlatacak. Aslnda savclar denildii zaman korkar insan. Savc denildii zaman böyle bir alg vardr insann kafasnda. Ama savclar hukuku uygular dolaysyla hukuku uygulayan insandan korkmamak gerek. dedi.

Diyarbakr Cumhuriyet Savcs Sebahattin Erkaya, konumasnn banda Hakimlik ve Savclk meslei hakknda bilgiler verdi. Adli yarg hakimlik ve savclk mesleine girebilmeniz için dört yllk bir hukuk fakültesi mezuniyeti söz konusu. dari hakimlik için ise hukuk fakültesinin yannda, hukuk derslerinin verildii iletme, ekonomi ktisadi dari bilimler gibi bölümlerden de mezuniyet diplomas gerekiyor dedi.

NSANLARIN HAYATNA DAR

Cumhuriyet Savclarnn Görev ve Fonksiyonlarn anlatrken yapm olduklar meslein art ve eksilerine deinen Erkaya, Ben meslee severek girdiim için çok skntsn yaamama ramen bir daha sorsanz, okusanz ne olurdunuz? Hukuk okur Cumhuriyet Savcs olurdum derim. nsanlarn hayatlar konusunda karar vermek çok zor bir husus. çou sefer uykularm kaçyor tutkulu bir dosyam olduunda bir eyi eksik yapmsam ve yapmamsam, her akam bam yasta koyduumda bunlar düünüyorum ve dosyalara iddianameme, talimat yazyorum.dedi.

Konferans soru cevap ksm ile devam ettikten sonra Konferans sonunda Tanrverdi tarafndan Diyarbakr Cumhuriyet Savcs Sebahattin Erkaya plaket takdim edilip hatra fotoraf çekildi.

Ana Sayfaya Git