Savcılardan kormayınız

Adalet meslek Yüksekokulu'nda "Cumhuriyet Savcılarının görev ve fanksiyonları" koulu konferans verilirken, Yüksekokul Müdürü Ergün, "Hukuku uygulayan insanlardan korkmamak gerekir" dedi.

Savcılardan kormayınız

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Cumhuriyet Savcıların Görev ve Fonksiyonları’ adlı konferans düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Konferansa Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Kanrıverdi, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakupoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HUKUKU UYGULAYANLAR

Açış konuşmasını yapan Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün, “Bu konferansta Cumhuriyet Savcısının görevini ve fonksiyonlarını genel itibarıyla Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Erkaya anlatacak. Aslında savcılar denildiği zaman korkar insan. Savcı denildiği zaman böyle bir algı vardır insanın kafasında. Ama savcılar hukuku uygular dolayısıyla hukuku uygulayan insandan korkmamak gerek.” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Erkaya, konuşmasının başında Hakimlik ve Savcılık mesleği hakkında bilgiler verdi. Adli yargı hakimlik ve savcılık mesleğine girebilmeniz için dört yıllık bir hukuk fakültesi mezuniyeti söz konusu. İdari hakimlik için ise hukuk fakültesinin yanında, hukuk derslerinin verildiği işletme, ekonomi İktisadi İdari bilimler gibi bölümlerden de mezuniyet diploması gerekiyor dedi.

İNSANLARIN HAYATİNA DAİR

Cumhuriyet Savcılarının Görev ve Fonksiyonlarını anlatırken yapmış oldukları mesleğin artı ve eksilerine değinen Erkaya, “Ben mesleğe severek girdiğim için çok sıkıntısını yaşamama rağmen bir daha sorsanız, “okusanız ne olurdunuz?” “Hukuk okur Cumhuriyet Savcısı olurdum” derim. İnsanların hayatları konusunda karar vermek çok zor bir husus. Çoğu sefer uykularım kaçıyor tutkulu bir dosyam olduğunda bir şeyi eksik yapmışsam ve yapmamışsam, her akşam başımı yastığa koyduğumda bunları düşünüyorum ve dosyalara iddianameme, talimat yazıyorum.”dedi.

Konferans soru cevap kısmı ile devam ettikten sonra Konferans sonunda Tanrıverdi tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Erkaya plaket  takdim edilip hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz