Savclık Tahir Elçi cinayetinde ATK'den ikinci bir rapor istedi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayeti dosyasında Adli Tıp Kurumundan (ATK) ikinci defa bilirkişi raporu istedi. Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, "Savcılığın istediği rapor gerekli bir adım değil, süreci daha fazla uzatacak" iddiasında bulundu.

Haberler 19.03.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl Tahir Elçi cinayeti dosyasnda, ATKden yeniden rapor istedi. Savcln talebiyle hazrlad ilk raporda, Elçiyi vuran silah konusunda net görü belirtmeyen ATKden ikinci rapor isteminin Diyarbakr Barosunun talebiyle Londra Üniversitesi Adli Mimarlk tarafndan hazrlanan raporun ardndan gelmesi dikkat çekti.

Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcln soruturma kapsamnda ATKden ikinci defa rapor hazrlama yönünde istemde bulunduunu söyledi. Diyabakr Barosunun talebi dorultusunda Londra Üniversitesi Adli Mimarlk tarafndan Tahir Elçi cinayetine ilikin kapsaml ekilde hazrlanan raporda, Elçinin olay yerinde bulunan YDG-H mensuplar tarafndan öldürücü at yaplmad, Elçinin 3 polis memurundan biri tarafndan vurulduuna iaret edilmiti.

Olay sonrasnda ifade veren baz polislerin beyannn aksine raporda, uzak bir mesafeden uzun namlulu bir silahn atelendiine dair herhangi bir iitsel delile ulalamad da belirtildi. Adli Tp uzman Prof. Dr. Ümit Biçer de rapora paralel bir görü hazrlayarak baroya teslim etmiti. Diyarbakr Barosu, rapor ve görüü savcla teslim ederek, soruturmann geniletilmesini istemiti.

BARO BAKANI AYDIN: SÜREC UZATMAYA YÖNELKTR

Diyarbakr Basavcl, net biçimde bir polis memurunu iaret eden rapor dorultusunda Adli Tp Kurumuna yaz göndererek, yeni bir deerlendirme yapmasn istedi. Yazda, yeni bir deerlendirme yaplarak, 2016 tarihli Adli Tp raporundan farkl bir sonuca ulalp ulalamayaca soruldu.

Yeni rapor bilgisini dorulayan Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn, Savcln att admn sürecin uzatlmasna yönelik olduunu söyleyerek, Bizim hazrlattmz rapor bilimsel verilerle kapsaml bir rapordu. Savcln istedii rapor gerekli bir adm deil, süreci daha fazla uzatacak. Soruturma makamnn bu raporu ilgili kurullardan teyit etmek için böyle bir yola bavurmas yasal olarak mümkün. Temennimiz o ki bu süreç hzl bir ekilde sonuçlanr ve buna ilikin gerekli admlar atlr. Soruturma makamnn bu yola bavurmas, hazrladmz rapora ilikin baz kukular besledii için bu yola bavurmu diye konutu.

Ana Sayfaya Git