Sebahat Tuncel 'örgüt üyesi olmak' davasında beraat etti

HDK Eş Başkanı ve HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, ‘örgüt üyesi olmak’ suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Haberler 07.07.2015 - 10:28 Son Güncelleme : 07.07.2015 - 10:28

Halkların Demokratik Partisi (HDK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, örgüt üyesi olmak suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Tuncelin, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla aldığı hapis cezanın Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından bozulması üzerine çağlayandaki İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti.

Ne olmuştu?

Sebahat Tuncel, 5 Kasım 2006da İstanbulda gözaltına alınmıştı. 27 Temmuz 2007de genel seçimlerde İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili seçilince serbest bırakılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 18 Eylül 2012de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncelin PKK üyeliği gerekçesiyle aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasını oy birliği ile onamıştı.

Tuncelin bireysel başvurusu üzerine, Anayasa Mahkemesi (AYM) İlk derece mahkemesinin, tanık beyanlarına karşı ileri sürülen hususları araştırmaması ve gerekçeli kararında da tanık beyanlarını ve başvurucu tarafından yapılan itirazları yeterince ve makul bir biçimde değerlendirmemesi nedeniyle yargılamanın hakkaniyete uygun gerçekleştiği söylenemez değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İMC TV

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır