Görüş Bildir

Sebahat Tuncel 'örgüt üyesi olmak' davasında beraat etti

HDK Eş Başkanı ve HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, ‘örgüt üyesi olmak’ suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Sebahat Tuncel 'örgüt üyesi olmak' davasında beraat etti

Halkların Demokratik Partisi (HDK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ‘örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Tuncel’in, “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla aldığı hapis cezanın Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından bozulması üzerine Çağlayan’daki İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat etti.

Ne olmuştu?

Sebahat Tuncel, 5 Kasım 2006’da İstanbul’da gözaltına alınmıştı. 27 Temmuz 2007’de genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge’den bağımsız milletvekili seçilince serbest bırakılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 18 Eylül 2012’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel’in PKK üyeliği gerekçesiyle aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasını oy birliği ile onamıştı.

Tuncel’in bireysel başvurusu üzerine, Anayasa Mahkemesi (AYM) “İlk derece mahkemesinin, tanık beyanlarına karşı ileri sürülen hususları araştırmaması ve gerekçeli kararında da tanık beyanlarını ve başvurucu tarafından yapılan itirazları yeterince ve makul bir biçimde değerlendirmemesi nedeniyle yargılamanın hakkaniyete uygun gerçekleştiği söylenemez” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İMC TV

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi