"Seçim sonuçlarını etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik"

Komplo teorileri doğru değil

Haberler 03.07.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nce:

Ben, ekibim, CHP, dier siyasi partiler seçim sonuçlarn etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik, edebilen varsa ve beni ikna ederse sonuna kadar mücadele etmeye varm

Seçim gecesi susturulduum, tehdit edildiim, kaçrldm, açklama yapamayacak durumda olduum yönünde söylenen, yazlan, paylalan her ey yalandr

imdi yaplacak i hatalarmz, eksiklerimizi gözden geçirip var gücümüzle önümüzdeki seçime hazrlanmak olmaldr. Bunun için çaramba günü Erzurumdan yola çkyoruz

24 Haziranda CHPnin cumhurbakan aday olan Muharrem nce, Ben, ekibim, CHP, dier siyasi partiler seçim sonuçlarn etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik, edebilen varsa ve beni ikna ederse sonuna kadar mücadele etmeye varm. ifadelerini kulland.

nce, Twitter hesabndan yapt paylamda, seçim günü Yalovada oyunu kullanp Ankaraya geldiini belirterek, ayn gün saat 16.50 sralarnda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) önüne gittiini ve 17.00de YSK önünde açklama yaptn anmsatt.

Seçim kampanyas boyunca YSKnin 16 Nisan referandumunda mühürsüz oylar kanuna aykr bir ekilde geçerli saymas gibi bir karar almas halinde 50 bin avukatla YSK önünde olacan söylediini hatrlatan nce, unlar kaydetti:

YSK böyle bir karar almad. YSKnin o gün ald kararlar sonuca etki edecek ve bizi kukuya düürecek kararlar deildi. O nedenle seçim gecesi YSK önüne gitmedim, gidilmesi yönünde çarda bulunmadm. YSK önünde benim kulama fsldayarak konuan kii CHPnin yllardr YSK temsilciliini yapan ve milletvekili aday olan Mehmet Hadimi Yakupolu idi. Sosyal medyada YSK temsilcimizin seçimle ilgili bana söyledikleri bile komplo teorisi üretilmesine neden oldu. Seçim sonuçlarn eim, olum, kardelerim, yeenlerim, stanbul Milletvekilimiz ve Grup Bakanvekilimiz Sayn Engin Altay ve Bilecik Milletvekilimiz Sayn Yaar Tüzün ile birlikte takip ettik. Seçim gecesi susturulduum, tehdit edildiim, kaçrldm, açklama yapamayacak durumda olduum yönünde söylenen/yazlan/paylalan her ey yalandr.

Komplo teorileri doru deil

nce, Arkadalar maalesef bilmediiniz eyler var diye balayan tweetin kendi hesabndan atlmadn, bu ekilde balayan tweetin ekran görüntüsünün sahte ve düzmece olduunu belirterek, u ifadeleri kulland:

Seçim sonuçlarn takip ettiim yerden kaçrlmadm, eim kaçrlmad. Açklama yapmay Pazartesi saat 12.00ye braktm ve o açklamay Pazartesi saat 12.00de CHP Genel Merkezinde yaptm. Ben, ekibim, CHP, dier siyasi partiler seçim sonuçlarn etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik, edebilen varsa ve beni ikna ederse sonuna kadar mücadele etmeye varm. Seçimin ve seçim sürecinin adil ve hukuka uygun bir ekilde sürdürüldüünü söyleyemem ancak seçim sonrasnda üretilen komplo teorilerinin doru olmadn söylemek için bu açklamay yaptm.

Verdikleri mücadelenin tek seçimlik bir mücadele olmadn, Türkiye herkesin Türkiyesi olana dek mücadelelerinin süreceini vurgulayan nce, imdi yaplacak i hatalarmz, eksiklerimizi gözden geçirip var gücümüzle önümüzdeki seçime hazrlanmak olmaldr. Bunun için çaramba günü Erzurumdan yola çkyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git