Seçime kan bulaştırıldı

Çermik ilçesinde sandık başında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldürüldü.

Haberler 17.04.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yabanard köyünde halk oylamas dolaysyla sandn kurulduu Yabanard lkokulunun önünde akraba olduklar bildirilen iki aile arasnda henüz belirlenemeyen nedenle tartma çkt. Tartmann kavgaya dönümesi üzerine Abdülrezzak (68), eyhmus (32) ve dris Yldz silahla vurularak yaraland. Siverek Devlet Hastanesine kaldrlan yarallardan Abdülrezzak ve eyhmus Yldz müdahaleye ramen kurtarlamad. dris Yldz ise akam saatlerinde kurtarlamayarak yaamn yitirdi. Olayda üç kii yaamn yitirirken, Memet ile Tahir Yldz gözaltna alnd.

DYARBAKIRn çermik lçesine bal Yabanard Köyünde, seçim sandklarnn kurulduu köy okulunun bahçesinde, aralarnda siyasi görü farkll nedeniyle iki grup arasnda çkan silahl kavgada üç kii hayatn kaybetti.

Yabanard köyünde halk oylamas dolaysyla sandn kurulduu Yabanard lkokulunda karlaan ve akraba olduklar bildirilen iki aile arasnda siyasi görü ayrl nedeniyle tartma çkt.

OKULBAHçE NDE ANLAMAZLIK

Tartmann kavgaya dönümesi üzerine köy muhtar Hdr Yldzn olu Mehmet Yldzn tabanca ile ate açmas sonucu Abdülrezzak (68) ve eyhmus (32) Yldz, okul bahçesinde silahla vurularak yaraland. Yarallar, köydeki vatandalar tarafndan minibüsle hastaneye götürülmek istenilirken minibüse yönelik de silahl ve tal saldrda bulunuldu.

Üç K HAAYATINI KAYBETT

Bu srada, minibüsteki köylülerden dris Yldz da yaraland. Siverek Devlet Hastanesine kaldrlan yarallardan Abdülrezzak ve eyhmus Yldz müdahaleye ramen kurtarlamad.

dris Yldz da buradaki ilk müdahalenin ardndan sevk edildii anlurfa Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesindeki müdahaleye ramen yaamn yitirdi.

Saldrnn ardndan balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnan Mehmet ve Tahir Yldzn jandarmadaki ilemleri sürüyor. Jandarma tarafndan olay yerinde ve saldr düzenlenen minibüste inceleme yapld. Silahl kavgann arazi anlamazlna bal husumetten ve siyasi görü ayrlndan kaynakland ihtimali üzerinde duruluyor.

KÖYDE GEçC KARAKOL KURULDU

Öte yandan silahl kavga nedeniyle bir süre ara verilen okuldaki oy verme ilemi yeniden balad. Kavgann yaand köye gerginliin büyümemesi için jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma tarafndan, köyün çevresinde ve saldrnn meydana geldii okulun çevresinde geni güvenlik önlemleri alnd.

Ana Sayfaya Git