‘Seçimin neticeleri hayırlı olsun’

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına ilişkin, "İstanbul’umuza seçimin neticeleri hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun." dedi.

Haberler 24.06.2019 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin stanbul Büyükehir Belediye Bakan aday Ekrem mamolu, seçim sonuçlarna ilikin, stanbulumuza seçimin neticeleri hayrl olsun, hayrlara vesile olsun. dedi.

CHP stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Ekrem mamolu, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlendii basn toplantsnda, duygularn paylamadan önce Türkiyeye ve Türkiye adna dünyaya birkaç cümle etme konusunda kendini sorumlu hissettiini belirtti.

Sandk banda ve seçim kurullarnda görev yapan yol arkadalarma, minnet duygularm ifade ettiini vurgulayan mamolu, u anda tümünün kalbini, o güzel emeini yanmda hissediyorum. Onlar iyi ki varlar. Onlar bugünün demokrasi kahramanlaryd, yaptklarn güzel bir an olarak hatrlayacaklar. Öncelikle bugünkü 23 Haziranda yaptmz stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimi ve tabii ki anlaml bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiyenin demokrasi sürecine olacak olan katksyd. Her iki vasfyla ülkemize ve dünya kenti stanbulumuza seçimin neticeleri hayrl olsun, hayrlara vesile olsun. diye konutu.

mamolu, sandk görevlilerinin, kat görevlilerinin, sandk kurulu üyelerinin ve dier görevlilerin sonuç netleinceye kadar görevlerinin banda kalmasn istedi.

Türkiyede demokrasi saatinin her zaman tkr tkr çalmasndan yana olduklarn vurgulayan mamolu, öyle konutu:

Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akam çalmad, yaanan her eyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarna girecek deilim. Ama saatleri durdurarak zamann akn asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandklardan oy pusulalarnn yan sra ayn zamanda hesap pusulasnn çktn da tüm vatandalarma duyurmak isterim. Vatanda 31 Marttan bugüne bu ülkeye yaatlanlarn, yaplan hakszln hesabn o bir avuç insana kesmitir. Bu stanbulda bir sayfa kapand yeni sayfa açld anlamna gelmiyor.

Bu seçimin stanbulda herkesin yeni ve ortak sayfa açmas anlamna geldiine iaret eden mamolu, bu yeni sayfada stanbulda artk adalet, eitlik, sevgi, hogörü olacan kaydetti.

Halkmza, stanbullu hemehrilerime minnet duygularm iletiyorum

Ekrem mamolu, Bugün 16 milyon stanbullu demokrasiye olan inancmz, adalete olan güvenimizi tazelemitir. Bunu yalnz bana oy verenler deil, seçimleri büyük olgunluk ve sükunet içinde geçiren bütün vatandalarmz salamtr. Her birine yürekten teekkür ediyorum. Halkmza, stanbullu hemehrilerime minnet duygularm iletiyorum. Sizler Türkiyenin demokrasi itibarn tüm dünyann gözleri önünde korudunuz ve Türkiyeyi yakn corafyadaki baz ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkelerine de iin asln örettiniz. Yüzyl aan demokrasi geleneimize milletçe sahip çktnz, teekkürler stanbullu hemehrilerim. diye konutu.

Sandktan sefer görev emri çkmtr

Seçimi bir kii, bir parti, bir grup, bir kesimin deil bütün stanbullularn, bütün Türkiyenin kazandn vurgulayan mamolu, bunu u an belki herkes tam olarak hissedemese de ksa sürede herkesin böyle hissedeceini belirtti.

Ekrem mamolu bunu salamak için canla bala çalacan, hiç kimseyi ayrmayacan, dlamayacan ifade ederek, Bugün benim için sandktan sefer görev emri çkmtr. Vatanda bana stanbulun isizlik ve yoksullukla mücadele seferberliini, yeil alanlarla donatma seferberliini, hzl, kaliteli ve ucuz ulam seferberliini balatmak ve sonuca ulatrmak için kutsal bir görev vermitir. Bu benim hayatmdaki en deerli, en gururlu, en onurlu görevdir. Bu görevi çocuklarma, eime, aileme, tüm stanbullulara mahcup olmadan laykyla yapmaktan baka bir hiçbir gündemim, önceliim yok ve olmayacaktr. diye konutu.

Egemenlik kaytsz artsz sadece ve sadece milletindir

Bu seçimin, oluturduklar stanbul ittifaknn Türkiye için var olan pek çok ön yargy da yok ettiini kaydeden mamolu, hayat tarz, görünüü, konumas, siyasi düüncesi, birbirinden çok farkl insanlar olarak sevgi ve sayg ortaklnda bulutuklarn anlatt.

Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzna bakarak bir bakas hakknda ön yarg oluturuyorsa, stanbul ittifak aklna gelsin. diyen mamolu, konumasna öyle devam etti:

Artk önyarg ve ayrtrma dönemi bitmitir. Kardelik, sevgi ve sayg dönemi balamtr. Ben bu kenti tek bama yönetecek deilim. Öyle bir deha dünyada da yok zaten. Her kesimden, her insanmzdan en üst seviyede yararlanacam. Siyasi görüü ne olursa olsun, liyakat, çalkanlk ve millete hizmet ak olan herkes benimle çalacaktr, çalabilir. Parti merkezlerinden, parti ilçelerinden, illerinden alnan referans katlaryla ie girme dönemleri bitmitir. Partiler kutsal yaplar deildir. Tabu deildir. Dünyaya farkl bir pencereden baksa da temel amac milletinin kalknmas ve mutluluu için çalan yaplar olmasdr. Yani partiler bir amaç deildir, hizmette araçtr. Bunu her vatandamn bilmesini, duymasn istiyorum. Partiler gibi liderleri de kutsal deildir. Bir parti bakan, bir belediye bakan ya da bir cumhurbakan, fark etmez, onlar kutsallatrmak, milletin üzerinde bir yere konumlandrmak asla doru deildir. Liderlerin yeri milletlerin üstü deil, içinde olmay gerektirir. En büyük millettir, çünkü egemenlik kaytsz artsz sadece ve sadece milletindir. Milyonlarca oy almak, çok büyük sevgi gösterilerine mahzar olmak, iltifatlar duymak liderlerin ayaklarn yerden asla kesmemeli. Aksine mahcup etmeli. Bata kendim gösterilen bu ilgi ve büyük sevgi karsnda ancak boynumu bükerim. Rahmetli dedem makamn büyüdükçe boynun bükülsün derdi. Yolum o yoldur. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalacam.

mamolu sorumluluu bulunduunu ancak gençlii ve çalkanlnn da olduunu belirterek, 23 Haziran seçiminde hem ittifak hem parti aday hem de bamsz aday olarak çalan tüm rakiplerine ve demokrasiye katklar için bu süreçte stanbulda bulunan tüm adaylara teekkür etti.

Seçim döneminde kendisine, ailesine, çalma arkadalarna ve partisine yönelik yaplan sistematik saldrlar unutmak istediini vurgulayan mamolu, unlar kaydetti:

O dil bitsin. Artk asl yeni sayfay, olmas gereken ilikileri, üslup düzeyinde yeni bir döneme açmak ve balatmak istiyoruz. Ve bu süreçte bu tür davranta bulunanlarn bence zaman içinde hak ettii cevab milletimizden alacan düünüyorum. Bu vesileyle özellikle devletin ba Cumhurbakan Sayn Recep Tayyip Erdoana da seslenmek istiyorum. Sayn Cumhurbakan depreme hazrlk gibi, daha fazla ve daha hzl metro yapmak gibi, mülteci konular gibi stanbulun acil sorunlarnda merkezi ve yerel yönetimin uyumlu ve i birlii içinde çalmasn salamann önemi ortadr. Bunu hepimiz görüyoruz. Konutuumuz ey 16 milyon vatandamzn ihtiyacdr. Ben seçim öncesinde vatandaa anlattm ve onay aldm yol haritasna ve ilkelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalmaya hazrm ve buna talibim. Bunu tüm stanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandamzn huzurdan, mutluluundan, isizliin, yoksulluun önlenmesinden, vatandamza yeterli eitim ve salk hizmetlerinin sunulmasndan, bartan, huzurdan, sevgiden ve saygdan asla ve asla önemli deildir. Bu anlay içerisinde stanbulun acil çözüm bekleyen merkezi ve yerel idarenin ortak sorumluluundaki tüm konular ele almak isterim. Yasal sürecin tamamlanmasnn ve mazbatay alp göreve balamamzn ardndan yol haritamz size sunmak ve görülerimizi de aktarmak, ayn zamanda görülerinizi almak için sizi en ksa sürede ziyaret etme arzu ve talebimi buradan size iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacnn olduunun da altn çiziyorum. Vatanda siyasetçi kavgalarndan, atmalarndan bkmtr, ylmtr. Hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir.

Ekrem mamolu, stanbul Büyükehir Belediye Meclisi üyelerine de yeniden balayacaklar çalma döneminde baarlar, kolaylklar dileyerek, Kalan vaatlerimizi ilk mecliste gündeme tayp, hayata geçireceimizi buradan duyurmak istiyorum. dedi.

Bu bir zafer deil, yeni bir balangçtr

Bu akam sevineceklerini, mutlu olacaklarn belirten mamolu, Sevinmek bir baka kimsenin kalbini krmak anlamna asla gelmez. Bu konuda bütün vatandalarmz en hassas bir ekilde davranmaya davet ediyorum. Bu bir zafer deildir, yeni bir balangçtr. Yarn birbirimizin yüzüne bakacamz ve yarndan itibaren bir belediye bakan olarak 16 milyon insana eit davranacamz buradan duyurmak istiyorum. dedi.

Konumasn tamamlayan Ekrem mamolu, SKMden Beylikdüzündeki evine gideceini ve orada da vatandalarla bulaacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git