Şehadet ucuz kavram değil!

Öğrencilere yönelik başlatılan "vatanım benim" konferansının son halkası, Dicle ilçesinde gerçekleştirildi. İslam birlikteliğinin anlatıldığı konferansta, "vatan ve millet" bütünlüğüne yönelik mücadelede "şehadetin ucuz" bir kavram olmadığına dikkat çekildi.

Haberler 13.11.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ehit Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei (DAD) ile Güneydou Anadolu Ortak Akl Platformu tarafndan, çileri Bakanl, Diyarbakr Valilii ve l Milli Eitim Müdürlüünce desteklenen Vatanm Benim proje çerçevesinde Dicle ilçesinde seminer düzenlendi.

EHADET UCUZ BR KAVRAM DELDR

Bir düün salonunda düzenlenen seminere öretmenler ve yaklak 1000 örenci katld. DAD Bakan Rdvan Ik, seminerde yapt konumada, ehitlerin canlarn feda ederek, armaan ettikleri vatanda rahat yaanldna dikkati çeken Ik, ehadet ucuz bir kavram deildir, slamiyet kaynakldr. Biz ehitlii slam üzerinden ele alyoruz. Allah yolunda ölen için ehit denir. Emperyalist güçlerin dünya, slam ülkelerinde, Ortadouda ve ülkemizde yapmak istedikleriyle ilgili bit Farkndalk oluturmak istiyoruz dedi.

BU MEMLEKET, çNDE YAAYAN BÜTÜN NSANLARA ATTR

Güneydou Anadolu Ortak Akl Platformu Bakan Abdulvasi Yaz ise, sonuncusunu Dicle ilçesinde yaptklar seminerlerde birçok ilçede binlerce gence ulatklarn ifade etti. Yaz, Bizim bu program düzenlemekteki gayemiz, memleketimiz, slam corafyamz kuatan, fitneci hareketleri ümmetin ve bizim bamza getirmek isteyenlerin ilerini ortaya çkarmaktr. Unutmayalm gençler bu vatan, bu memleket hepimizindir. Bu memleket, içinde yaayan bütün insanlara aittir. Bu corafya hepimizin corafyasdr. Bu bayrak hepimizin bayradr. Münafklar asla dinlemeyin. çanakkalede bu devleti kurmak için hepimizin ecdad savat. Birileri Amerikann ve Rusyann bayran kendilerine eref adlederek, sallyorlar ve utanmyorlar. Öyleyse bizde çanakkalede savaarak bizlere bu vatan armaan eden ecdatlarmza yakr seviyede bu vatan altnda hep birlikte yaayabilmeliyiz diye konutu.

Son olarak konuan Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayr da, vatan sevgisinin slam dinindeki yerine ilikin örnekler vererek, öyle konutu.

DCLEDEN PEYGAMBERE SONSUZ SELAT VE SELAM

Biliyorum ki ismini andmda hepinizin gözleri yaaracak, tüyleriniz dilen diken olacak ve kendisini sevmekle gurur duyduunuz ve iyi ki varsn dediimiz, iyi ki ona tabi olmuum dediimiz, Peygamberimizin (SAV) doum ayndayz. Buradan Dicleden binlerce kez, sonsuz selat-ü selam olsun kendisine. nsanln en büyük arad cevap nereden gelip, nereye gittii sorusudur. Siz gençler aman sizlerde bu soruyu düünün ve bu sorunun cevabn bulmadan büyümeyin. O yüzden peygamberlerin gelmesi lazm.

Karabayr hitabn Hz. Muhammedin (SAV) ve sahabelerin hayatndan örnekler vererek, tamamlad.

Konumalarn ardndan gençler deerlerine sahip çkyor temasyla düzenlenen Vatanm Benim projesini anlatan ve emperyalist güçlerin slam corafyasndaki sebep olduklar ykm gözler önüne seren 10 dakikalk sinevizyon gösterimi gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git