Görüş Bildir

Şehadet ucuz kavram değil!

Öğrencilere yönelik başlatılan "vatanım benim" konferansının son halkası, Dicle ilçesinde gerçekleştirildi. İslam birlikteliğinin anlatıldığı konferansta, "vatan ve millet" bütünlüğüne yönelik mücadelede "şehadetin ucuz" bir kavram olmadığına dikkat çekildi.

Şehadet ucuz kavram değil!

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD) ile Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu tarafından, İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen “Vatanım Benim” proje çerçevesinde Dicle ilçesinde seminer düzenlendi.

“ŞEHADET UCUZ BİR KAVRAM DEĞİLDİR”

Bir düğün salonunda düzenlenen seminere öğretmenler ve yaklaşık 1000 öğrenci katıldı. DİŞAD Başkanı Rıdvan Işık, seminerde yaptığı konuşmada,  şehitlerin canlarını feda ederek, armağan ettikleri vatanda rahat yaşanıldığına dikkati çeken Işık, “Şehadet ucuz bir kavram değildir, İslamiyet kaynaklıdır. Biz şehitliği İslam üzerinden ele alıyoruz. Allah yolunda ölen için şehit denir. Emperyalist güçlerin dünya, İslam ülkelerinde, Ortadoğu’da ve ülkemizde yapmak istedikleriyle ilgili bit Farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

“BU MEMLEKET, İÇİNDE YAŞAYAN BÜTÜN İNSANLARA AİTTİR”

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz ise, sonuncusunu Dicle ilçesinde yaptıkları seminerlerde birçok ilçede binlerce gence ulaştıklarını ifade etti. Yaz, “Bizim bu programı düzenlemekteki gayemiz, memleketimiz, İslam coğrafyamızı kuşatan, fitneci hareketleri ümmetin ve bizim başımıza getirmek isteyenlerin işlerini ortaya çıkarmaktır. Unutmayalım gençler bu vatan, bu memleket hepimizindir. Bu memleket, içinde yaşayan bütün insanlara aittir. Bu coğrafya hepimizin coğrafyasıdır. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Münafıkları asla dinlemeyin. Çanakkale’de bu devleti kurmak için hepimizin ecdadı savaştı. Birileri Amerika’nın ve Rusya’nın bayrağını kendilerine şeref adlederek, sallıyorlar ve utanmıyorlar. Öyleyse bizde Çanakkale’de savaşarak bizlere bu vatanı armağan eden ecdatlarımıza yakışır seviyede bu vatan altında hep birlikte yaşayabilmeliyiz” diye konuştu.

Son olarak konuşan Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır da, vatan sevgisinin İslam dinindeki yerine ilişkin örnekler vererek, şöyle konuştu.

“DİCLE’DEN PEYGAMBERE SONSUZ SELAT VE SELAM”

“Biliyorum ki ismini andığımda hepinizin gözleri yaşaracak, tüyleriniz dilen diken olacak ve kendisini sevmekle gurur duyduğunuz ve iyi ki varsın dediğimiz, iyi ki ona tabi olmuşum dediğimiz, Peygamberimizin (SAV) doğum ayındayız. Buradan Dicle’den binlerce kez, sonsuz selat-ü selam olsun kendisine. İnsanlığın en büyük aradığı cevap nereden gelip, nereye gittiği sorusudur. Siz gençler aman sizlerde bu soruyu düşünün ve bu sorunun cevabını bulmadan büyümeyin. O yüzden peygamberlerin gelmesi lazım.”

Karabayır hitabını Hz. Muhammed’in (SAV) ve sahabelerin hayatından örnekler vererek, tamamladı.

Konuşmaların ardından gençler değerlerine sahip çıkıyor temasıyla düzenlenen “Vatanım Benim” projesini anlatan ve emperyalist güçlerin İslam coğrafyasındaki sebep oldukları yıkımı gözler önüne seren 10 dakikalık sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi