Şehir Reisini ağırlıyor!

2.5 ay önce mahşeri bir kalabalıkla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün seçim mitingi için Diyarbakır'a geliyor. Kentte kuş uçurtulmazken, miting alanı ve geçiş güzergahları dün geceden itibaren trafiğe kapatıldı.

Haberler 03.06.2018 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda yaplacak olan Cumhurbakanl ve Milletvekili seçimleri için geri saym balarken, Diyarbakr bugün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan arlayacak. AK Parti l Bakanl tarafndan, Erdoan karlamak üzere kent merkezinde ve geçi güzergahlar, parti bayraklaryla donatlrken, l Emniyet Müdürlüü ise olaanüstü güvenlik anlamlar alarak, adette kentte ku uçurtmuyor. Kamuoyu Cumhurbakan Erdoann, Diyarbakrdaki konumasnn içeriine odaklanrken, bölgenin siyasal ve sosyal sorunlarna dair açlm yapmas bekleniyor.

STASYON MEYDANINDA MTNG

17 Mart tarihinde Partisinin l 6. Olaan kongresine katlmak üzere Diyarbakra gelen ve maheri bir kalabalk tarafndan karlanan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2.5 ay aradan sonra bu kez, seçim mitingi için, Diyarbakra geliyor. 24 Haziranda yaplacak olan Cumhurbakanl ve Milletvekili seçimleri için illerde miting düzenleme maratonuna giren Erdoan, bugün saat 16.30da Diyarbakrda olacak.

OLAANÜSTÜ GÜVENLK ÖNLEMLER

Yeniehir semtindeki stasyon meydannda organize edilen miting öncesi, kent merkezinde olaanüstü güvenlik önlemleri alnd. Son iki gündür, kent genelinde ok asayip operasyonlar düzenlenirken, Cumhurbakan Erdoann Havaalanndan, mitingin yaplaca stasyon meydanna kadar olan güzergah, üzerine polis noktalar oluturuldu.

ASFALTLAMA VE YOL DÜZENLEMES

Buarada yol boyunca, iki yönlü olan binalara keskin niant ve özel harekat timlerinin görev yapmas için, nokta olutulurken, yol üzerinde Erdoann posterleri ve partiye ait bayraklar asld.

Öte yandan, yollarn büyük bölümünde asfaltlama yaplrken, orta revüjlarda ise çiçekler ekildi. Renkli görüntüler oluurken, AK Parti l Bakanl tarafndan hazrlanan ve çeitli ifadelerin yer ald slogan pankartlar asld.

Kent merkezinde Ak Parti l Bakanl tarafndan, giydirilen minibüslerle Türkçe, Kürtçe ve Zaca anonslar yaplarak, Cumhurbakan Erdoann Diyarbakra gelii duyuruluyor.

GÖZLER ERDOANIN KONUMASI

Seçim ve seçim d Diyarbakr gezileri sürekli büyük anlamlar yüklenilerek deerlendirilen Cumhurbakan Erdoann bugünkü Diyarbakr çkarmasnda, dikkatler stasyon meydannda yapaca konumaya çevrili. Kamouyunun en çok merak ettii, Güneydouya ilikin siyasi ve sosyal yöndü Erdoann verecei mesaj içeriyor. Erdoann açlm yapmas bekleniyor.

STK VE KANAAT ÖNDERLERYLE

Cumhurbakan Erdoann stasyon meydanndaki seçim mitinginin ardndan, l Valiliini ziyaret edip, Vali Hasan Basri Güzelolu ile görüecek. Erdoan daha sonra, Diyarbakr-ERgani karayolu üzerindeki TÜYAP Fuarnda organize edilen iftar yemeine katlacak. ftar yemeine, STK Temsilcileri, Adamlar ve Kanaat Önderleri ile Alimler ve lçe Tekilatlar katlaca bildirilirken, Cumhurbakan Erdoan iftar yemeinden sonra Diyarbakrdan ayrlacak.

YOLLAR TRAFE KAPATILACAK

Öte yandan, Cumhurbakan Erdoann Halka Sesleni Mitingi nedeniyle l Emniyet Müdürlüü tarafndan, kent merkezinde trafie kapatlacak yollarla ilgili duyuru yapld.

Yaplan duyuruya göre, dün gece saat 23.00 itibariyle, Cumhurbakan Erdoann diyarbakr programnn bitiine kadar, gerekli trafik güvenlik önlemleri alnarak araç trafiine kademeli olarak bir çok yolun trafie kapatlacak. 03 Haziran 2018 Pazar günü sabah yaplacak olan snav okullarna ulamla ilgili herhangi bir engelleme olmamakla birlikte, snava katlacaklar için her türlü kolaylk salanacaktr. Miting nedeniyle oluacak trafik younluu ve araç park sorunu yaanmamas için lçelerimizden mitinge katlacak araçlar için güzergah ve parklanma yerleri aadaki gibi planlanmtr:

TE ULAIMA KAPATILACAK YOL

1- Silvan Yolu ve Elaz Caddesi üzerinden gelecek Silvan, Kulp, Hani, Lice, Kocaköy, Hazro, Dicle, Eil, Ergani, çermik ve çüngü ilçe araçlar Seyrantepe Köprülü Kavandan Elaz Caddesi üzeri yer alan Yldz Park Otoparkna park edeceklerdir.

2- Mardin Yolu üzerinden gelecek Bismil ve çnar ilçe araçlar Yeni Mardin Yolu üzerinden Klavuz Caddesinden Cemilolu Caddesine gelip bu cadde üzerinde trafik akn engellemeyecek ekilde park edeceklerdir.

3- Büyükehir Belediye ring otobüsleri ise, Yldz Park Otoparknda inen katlmclarn miting alanna ulamas için ücretsiz servis yapacaklardr. Ring güzergah Yldz Park Önü- Elaz Caddesi, Kla Caddesi, Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesidir.

FTAR YEMENN VERLECE YER

4- TÜYAP Fuar Alannda düzenlenecek olan ftar Programna sadece akredite olan misafirler katlacak olup, araçlarn TÜYAP içindeki misafir araç otoparkna park edecektir. ftar Programna katlacak olanlarn younluu dikkate alarak iftar saatinden önce arama kapsndan geçmeleri uygun olacaktr.

5- TÜYAP Fuar Alanndan Havaalanna dönüte; Elaz Yolu -75lik Yolu kullanlacak olup, Saat:21.00dan sonra bu geçi esnasnda kademeli olarak trafikte yönlendirmeler yaplacaktr.

Duyuruda, mitinge katlacaklarn ve yol kullanclarnn madur olmamas, trafik aknda herhangi bir aksakln yaanmamas için, hassasiyet gösterilmesi istenildi.

Ana Sayfaya Git