Şehir Reisini ağırlıyor!

2.5 ay önce mahşeri bir kalabalıkla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün seçim mitingi için Diyarbakır'a geliyor. Kentte kuş uçurtulmazken, miting alanı ve geçiş güzergahları dün geceden itibaren trafiğe kapatıldı.

Şehir Reisini ağırlıyor!

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için geri sayım başlarken, Diyarbakır bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak. AK Parti İl Başkanlığı tarafından, Erdoğan'ı karşılamak üzere kent merkezinde ve geçiş güzergahları, parti bayraklarıyla donatılırken, İl Emniyet Müdürlüğü ise olağanüstü güvenlik anlamları alarak, adette kentte kuş uçurtmuyor. Kamuoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Diyarbakır'daki konuşmasının içeriğine odaklanırken, bölgenin siyasal ve sosyal sorunlarına dair açılım yapması bekleniyor.

İSTASYON MEYDANINDA MİTİNG

17 Mart tarihinde Partisinin İl 6. Olağan kongresine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen ve mahşeri bir kalabalık tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2.5 ay aradan sonra bu kez, "seçim mitingi" için, Diyarbakır'a geliyor. 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için illerde miting düzenleme maratonuna giren Erdoğan, bugün saat 16.30'da Diyarbakır'da olacak.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yenişehir semtindeki İstasyon meydanında organize edilen miting öncesi, kent merkezinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Son iki gündür, kent genelinde şok asayip operasyonları düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Havaalanından, mitingin yapılacağı İstasyon meydanına kadar olan güzergah, üzerine polis noktaları oluşturuldu.

ASFALTLAMA VE YOL DÜZENLEMESİ

Buarada yol boyunca, iki yönlü olan binalara keskin nişantı ve özel harekat timlerinin görev yapması için, nokta oluştulurken, yol üzerinde Erdoğan'ın posterleri ve partiye ait bayraklar asıldı.

Öte yandan, yolların büyük bölümünde asfaltlama yapılırken, orta revüjlarda ise çiçekler ekildi. Renkli görüntüler oluşurken, AK Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ve çeşitli ifadelerin yer aldığı slogan pankartlar asıldı.

Kent merkezinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından, giydirilen minibüslerle Türkçe, Kürtçe ve Zaca anonslar yapılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişi duyuruluyor.

GÖZLER ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Seçim ve seçim dışı Diyarbakır gezileri sürekli büyük anlamlar yüklenilerek değerlendirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Diyarbakır çıkarmasında, dikkatler İstasyon meydanında yapacağı konuşmaya çevrili. Kamouyunun en çok merak ettiği, Güneydoğu'ya ilişkin siyasi ve sosyal yöndü Erdoğan'ın vereceği mesaj içeriyor. Erdoğan'ın açılım yapması bekleniyor.

STK VE KANAAT ÖNDERLERİYLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstasyon meydanındaki seçim mitinginin ardından, İl Valiliğini ziyaret edip, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşecek. Erdoğan daha sonra, Diyarbakır-ERgani karayolu üzerindeki TÜYAP Fuarın'da organize edilen iftar yemeğine katılacak. İftar yemeğine, STK Temsilcileri, İş Adamları ve Kanaat Önderleri ile Alimler ve İlçe Teşkilatları katılacağı bildirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar yemeğinden sonra Diyarbakır'dan ayrılacak.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Halka Sesleniş Mitingi" nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, kent merkezinde trafiğe kapatılacak yollarla ilgili duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruya göre, dün gece saat 23.00 itibariyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diyarbakır programının bitişine kadar, gerekli trafik güvenlik önlemleri alınarak araç trafiğine kademeli olarak bir çok yolun trafiğe kapatılacak. 03 Haziran 2018 Pazar günü sabahı yapılacak olan sınav okullarına ulaşımla ilgili herhangi bir engelleme olmamakla birlikte, sınava katılacaklar için her türlü kolaylık sağlanacaktır. Miting nedeniyle oluşacak trafik yoğunluğu ve araç park sorunu yaşanmaması için İlçelerimizden mitinge katılacak araçlar için güzergah ve parklanma yerleri aşağıdaki gibi planlanmıştır:

İŞTE ULAŞIMA KAPATILACAK YOL

1- Silvan Yolu ve Elazığ Caddesi üzerinden gelecek Silvan, Kulp, Hani, Lice, Kocaköy, Hazro, Dicle, Eğil, Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçe araçları Seyrantepe Köprülü Kavşağından Elazığ Caddesi üzeri yer alan Yıldız Park Otoparkına park edeceklerdir.

2- Mardin Yolu üzerinden gelecek Bismil ve Çınar ilçe araçları Yeni Mardin Yolu üzerinden Kılavuz Caddesinden Cemiloğlu Caddesine gelip bu cadde üzerinde trafik akışını engellemeyecek şekilde park edeceklerdir.

3- Büyükşehir Belediye ring otobüsleri ise, Yıldız Park Otoparkında inen katılımcıların miting alanına ulaşması için ücretsiz servis yapacaklardır. Ring güzergahı Yıldız Park Önü- Elazığ Caddesi, Kışla Caddesi, Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesidir.

İFTAR YEMEĞİNİN VERİLECEĞİ YER

4- TÜYAP Fuar Alanında düzenlenecek olan İftar Programına sadece akredite olan misafirler katılacak olup, araçlarını TÜYAP içindeki misafir araç otoparkına park edecektir. İftar Programına katılacak olanların yoğunluğu dikkate alarak iftar saatinden önce arama kapısından geçmeleri uygun olacaktır.

5- TÜYAP Fuar Alanından Havaalanına dönüşte; Elazığ Yolu -75’lik Yolu kullanılacak olup, Saat:21.00’dan sonra bu geçiş esnasında kademeli olarak trafikte yönlendirmeler yapılacaktır. "

Duyuruda, mitinge katılacakların ve yol kullanıcılarının mağdur olmaması, trafik akışında herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için, hassasiyet gösterilmesi istenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz