Şehir Tiyatrosu kapatılınca, 27 yıllık oyuncu köfteci oldu

DİYARBAKIR'da, Şehir Tiyatrosu kapatılınca işsiz kalan 27 yıllık tiyatro oyuncusu Vural Tantekin köfteci oldu.

Haberler 09.05.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn Diyarbakr Büyükehir Belediyesine atad kayyum, oyuncularn sözlemelerini yenilemedi ve 1990 ylndan bu yana faaliyet yürüten ehir Tiyatrosunu kapatt. Bir çok tiyatro oyunu ve dizelerde rol alan sanatç Vural Tantekin isiz kalnca, ailesini geçindirmek için köftecilie balad. Belediyenin tiyatroyu kapatmasndan sonra, baz oyuncu arkadalarnn kurulan özel tiyatroya geçtiini belirten Tantekin, 1990da kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2nci kadrolu ehir tiyatrosu kapand. Biz de isiz kaldk. Tabi yaammz idame etmek isteyince sanat biraz geride kalyor. çocuklara bakmak, faturalar ve kiralar ödemek zorundasn. Köfteci açtm. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat dedi. Tantekinin iyerinin duvarlarn oyunlarda ve dizilerde birlikte rol ald ünlü oyuncular ile çektirdii fotoraflarla süsledi.

YERNDE ETKNLKLER DE PLANLIYOR

yerinde haftann bir günü iir dinletisi ve Dengbej gibi etkinlikler düündüünü kaydeden Tantekin, Umarm baarl oluruz. uan mecburiyetten yapyoruz. Açlrsa dönerim. Ama bu artlarda tiyatronun yeniden açlacana ihtimal vermiyorum diye konutu.

Vural Tantekinin açt köfteci dükannn duvarn ise, bugüne kadar oynad tiyatro oyunlar ve televizyon dizilerinde çektirdii fotoraflar süslüyor.

Ana Sayfaya Git