Görüş Bildir

Şehir Tiyatrosu kapatılınca, 27 yıllık oyuncu köfteci oldu

DİYARBAKIR'da, Şehir Tiyatrosu kapatılınca işsiz kalan 27 yıllık tiyatro oyuncusu Vural Tantekin köfteci oldu.

Şehir Tiyatrosu kapatılınca, 27 yıllık oyuncu köfteci oldu

İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atadığı kayyum, oyuncuların sözleşmelerini yenilemedi ve 1990 yılından bu yana faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu'nu kapattı. Bir çok tiyatro oyunu ve dizelerde rol alan sanatçı Vural Tantekin işsiz kalınca, ailesini geçindirmek için köfteciliğe başladı. Belediyenin tiyatroyu kapatmasından sonra, bazı oyuncu arkadaşlarının kurulan özel tiyatroya geçtiğini belirten Tantekin, "1990'da kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'nci kadrolu şehir tiyatrosu kapandı. Biz de işsiz kaldık. Tabi yaşamımızı idame etmek isteyince sanat biraz geride kalıyor. Çocuklara bakmak, faturaları ve kiraları ödemek zorundasın. Köfteci açtım. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat" dedi. Tantekin'in işyerinin duvarlarını oyunlarda ve dizilerde birlikte rol aldığı ünlü oyuncular ile çektirdiği fotoğraflarla süsledi.

İŞYERİNDE ETKİNLİKLER DE PLANLIYOR

İşyerinde haftanın bir günü şiir dinletisi ve Dengbej gibi etkinlikler düşündüğünü kaydeden Tantekin, "Umarım başarılı oluruz. Şuan mecburiyetten yapıyoruz. Açılırsa dönerim. Ama bu şartlarda tiyatronun yeniden açılacağına ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

Vural Tantekin'in açtığı köfteci dükanının duvarını ise, bugüne kadar oynadığı tiyatro oyunları ve televizyon dizilerinde çektirdiği fotoğraflar süslüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi