Şehir yapısına şok operasyon

PKK/KCK'nın şepir yapılanmasına şafak operasyonu gerçekleştirildi. Dün 4 ilde, HDP, DBP, ESP ve PSK'da görev alan siyasi isimlerin yansıra, sendikacıların da olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonun genişleyeceği bildirildi.

Haberler 09.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 4 ilde PKK/KCKnn ehir yaplanmas olan örgüte yönelik düzenlenen operasyonda, aralarnda HDPli yöneticilerin de olduu 18 üpheli, gözaltna alnd.

ÖRGÜTÜN EHR YAPILANMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn PKK/KCKnn ehir yaplanmasna yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda 18 üpheli hakknda gözalt karar verildi. l Emniyet Müdürlüü ekipleri tarafndan üphelilerin yakalanmas için Diyarbakr, zmir, Antalya ve Mardinde çok sayda adrese operasyon düzenlendi.

AFAKTA OPERASYAN YAPILDI

stihbarat Müdürlüü, Özel Harekat timleri ve terör mücadele ekiplerinin katld operasyonda, aralarnda HDP, DBP, ESP ve PSK yöneticilerinin de olduu 18 üpheli, gözaltna alnd. üphelilerin ev ve i yerlerinde yaplan aramalarda toplatma karar bulunan çok sayda yayn, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

OPERASYONUN KAPSAMI GENLER

Sorgulanmak üzere l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine götürülen üphelilerin verecei bilgiler dorultusunda operasyonun genileyebilecei belirtildi.

GÖZALTINA ALINAN SMLER

Buarada, gözaltna alnan bu isimleri öyle: HDP Diyarbakr l Örgütü yöneticileri Mehmet Asana, eyhmus Yavuz, HDP Balar lçe Ebakan Nasr Yelter ile lçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil lçe Ebakan akir Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakr l Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Bakan Yardmcs Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakr l Ebakan Erkan Keskin, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) ube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eitim Sen 2 Nolu ube Ebakan Arzu Koç, TMMOB Makine Mühendisleri Odas ube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakr ube E bakan Baki Önde, Bar Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiit, TUAYDER Yöneticisi ehrat Uyank ve Nazife Yiit.

AVUKAT KISITLAMASI GETRLD

Emniyette ahslarn sorgulamasna balanlrken, savclk kararyla 24 saat süreyle avukat kstlamas getirildi. Emniyete giden avukatlar, avukat kstlamas olduu gerekçesiyle müvekkilleri ile görütürülmedi.

GÖZALTILARA TEPK AçIKLAMASI

Öte yandan, Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 18 siyasetçi ve sendikacnn gözaltna alnd operasyona ilikin basn açklamas düzenleyerek tepki gösterdi. Salk ve Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) ube binas önünde yaplan açklamada Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doan Hatun, Bize terörist muamelesi yapmayn. Bir telefon kadar yaknz, koçbalaryla kaplarmz krmanza gerek yok. Kamuya açk bir ekilde açklamalar yapyoruz. Biz bu ülkenin yüz akyz iddiasnda bulunarak, gözaltlara tepki gösterdi.

GÖZALTILAR RUTNLET

KESK Dönem Sözcüsü Nasr Demirkran, Gözalt ve operasyonlar ülkenin rutini haline getiren iktidar uygulamalarna , yannda yer almayan, yanln dile getiren sendika ve meslek odalar yönetici ve üyelerini, sivil toplum örgütlerini, parti temsilcilerini ve sivil toplum aktivistlerini bask, tehdit ve gözaltna alarak, tutuklayarak sindirmeye çalmaktadr. Tek bir farkl ses duymaya tahammül etmeyen iktidar, toplumu faizan yöntemlerle yönetmeye çalmaktadr diye belirtti.

çOCUKLAR DARP EDLD

Operasyonda 15 sendikalnn gözaltna alndn söyleyen Demirkan, Demokratik eylem ve etkinlikler, gerekçe gösterilerek haksz ve hukuksuz bir biçimde gözaltna alnmlardr. çarld zaman ifade vermeye gidebilecek arkadalarmzn gecenin bir yars evlerinden apar topar gözaltna alnmas toplumsal korku ve sindirme yaratmayacak tam tersine mücadelemiz büyüyerek devam edecektir ifadelerini kulland.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

Avukat kstlamasna da tepki gösteren Demirkan, Geçmite nasl ki boyun emedik bu günde bu haksz suçlamalarnza kar asla susmayacaz. Gözaltna alnan sendika ve meslek odas yönetici ve üyeleri, sivil toplum örgütü çalanlar, siyasi parti aktivistlerinin derhal serbest braklmasn istiyoruz. Bu antidemokratik uygulamalar bizleri hakl mücadelemizden vazgeçiremeyecektir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git