Şehit polisin ailesi isyan ediyor

İstanbul'da güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan Vanlı polis memuru Soner İdil'in ailesi, terörü kınadı.

Haberler 21.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta Vodafone Arena yaknndaki terör saldrsnda ehit olan dilin Tuba ilçesine bal Abdurahmangazi Mahallesinde yaayan ailesi, taziyeleri kabul ediyor.

Baba Mikdat dil, olunun ülkesini ve milletini çok sevdiini anlatt.

Mustafa Kemal Üniversite Tarih Bölümü mezunu olan olunun atanamad ve polislik mesleini çok sevdii için tercih ettiini belirten dil, 5 kez polislik snavlarna girdi. Ben illaki polis olacam derdi. Vatann çok seviyordu. Ülkesini çok seviyordu. Patlama gerçeklemeden ölen saatlerinde telefonda kendisiyle görütüm. Baba Beikta maçna gideceim, biraz skntl, maçtan çktktan sonra görüelim. dedi. Ondan sonra bir daha görüme imkan bulamadk. dedi.

- Kürtlerin haklarn yok ediyorlar

Bir evlat ehit verirken 80 milyon evlat kazandn dile getiren acl baba, güvenlik güçleri var olduu sürece toplumun da var olacan ifade etti.

ehit olumla gurur duyuyorum. Ben bir aslan yetitirdim ve vatan için ehit verdim. Onurluyum ve bam diktir. diyen Mikdat dil, öyle devam etti:

Eer bu örgüt Kürt haklarn savunmak istiyorsa, Mecliste 80 milletvekiliyle savunsun. Düünceleriyle, fikirleriyle çözümler bulsun. Atele, silahla, bombayla kimse bir ey elde edemez. Bunlarn zarar verdikleri sadece Kürtlerdir. Diyarbakrdan sürekli bahsediyorlar ama Diyarbakr mahvedenler onlard. Cizre diyorlar. Cizreyi yok edenlerde onlard. Hakkari diyorlar. Hakkariyi il olmaktan çkaran onlard. Kürtlerin hakkn savunuyoruz diyorlar ama aslnda Kürtlerin haklarn yok ediyorlar.

Anne Saadet dil de olunun polislik snavn kazandnda çok mutlu olduunu anlatt.

Evladnn mesleine ak bir polis olduunu kaydeden dil, unlar söyledi:

Mesleine stanbulda balad. Patlama olmadan önce olumla konutum. Maç olduundan bahsetti. O yüzden fazla konuamadk, maç bittikten sonra konuacaktk. Konumak için olumu aradmda ona ulaamadm. Ulaamaynca olumun bana bir eyler geldiini düündüm. lerleyen saatlerde olumun ehit olduu haberi geldi. O katillerin yüzünden olum ehit oldu. nallah onlarn yapt yanlarna kar kalmayacaktr.

- Saldry yapanlar Müslüman deiller

çocuklarn vatansever olarak yetitirdiini dile getiren Saadet dil, Benim 3 çocuum vard. Evlatlarm vatansever olarak yetitirdim. Vatanlarna hayrl hizmetler yapmasn istedim. Olum Soneri de vatanna yakr bir polis yaptk. O mesleine akt. Her ne olursa olsun Rabbim devletimizi bamzdan eksik etmesin. Bizim bamzda bu devlet eksik olursa, bizim Suriyeden bir farkmz kalmazd. Bu devlet bize zarar vermiyor. Anlamyorum bunlar bizim devletimizden ne istiyorlar. Ne güzel yayoruz. Polisimizle, askerimizle, kimliimizle, devlet kurumlarndan aldmz her türlü hizmetimizle daha ne istiyorlar. Devlet bizi koruyor. Devletimiz, Suriye gibi olmayalm diye seferber oldu. Biliyoruz ki evlatlarmza bu hain saldry yapanlar Müslüman deiller. Biliyorum ne söylersem benim olum geri gelmeyecek ama bundan sonra ehitler olmasn. eklinde konutu.

- Gözünü krpmadan ehadet erbetini içti

ehidin aabeyi Caner dil de 3 ay önce kardeinin görevine baladn belirtti.

Kardeim 1989 doumluydu. Rabbim kardeim ve kardeim gibi aslanlardan raz olsun. ifadesini kullanan dil, Vatanmzda adam gibi yaayabiliyorsak, kardeim gibi yiitlerin sayesindedir. Vatan için çarpt ve gözünü krpmadan ehadet erbetini içti ve bize çok güzel bir hediye brakt. diye konutu.

Caner dil, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere Babakan Binali Yldrm, çileri Bakan Süleyman Soylu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ve MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin taziyelerini bildirdiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git