Görüş Bildir

Şehit polisin ailesi isyan ediyor

İstanbul'da güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan Vanlı polis memuru Soner İdil'in ailesi, terörü kınadı.

Şehit polisin ailesi isyan ediyor

Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında şehit olan İdil'in Tuşba ilçesine bağlı Abdurahmangazi Mahallesi'nde yaşayan ailesi, taziyeleri kabul ediyor.

Baba Mikdat İdil, oğlunun ülkesini ve milletini çok sevdiğini anlattı.

Mustafa Kemal Üniversite Tarih Bölümü mezunu olan oğlunun atanamadığı ve polislik mesleğini çok sevdiği için tercih ettiğini belirten İdil, "5 kez polislik sınavlarına girdi. 'Ben illaki polis olacağım' derdi. Vatanını çok seviyordu. Ülkesini çok seviyordu. Patlama gerçekleşmeden öğlen saatlerinde telefonda kendisiyle görüştüm. 'Baba Beşiktaş maçına gideceğim, biraz sıkıntılı, maçtan çıktıktan sonra görüşelim.' dedi. Ondan sonra bir daha görüşme imkanı bulamadık." dedi.

- "Kürtlerin haklarını yok ediyorlar"

 Bir evlat şehit verirken 80 milyon evlat kazandığını dile getiren acılı baba, güvenlik güçleri var olduğu sürece toplumun da var olacağını ifade etti.

 "Şehit oğlumla gurur duyuyorum. Ben bir aslan yetiştirdim ve vatanı için şehit verdim. Onurluyum ve başım diktir." diyen Mikdat İdil, şöyle devam etti:

"Eğer bu örgüt Kürt haklarını savunmak istiyorsa, Mecliste 80 milletvekiliyle savunsun. Düşünceleriyle, fikirleriyle çözümler bulsun. Ateşle, silahla, bombayla kimse bir şey elde edemez. Bunların zarar verdikleri sadece Kürtlerdir. Diyarbakır'dan sürekli bahsediyorlar ama Diyarbakır'ı mahvedenler onlardı. 'Cizre' diyorlar. Cizre'yi yok edenlerde onlardı. 'Hakkari' diyorlar. Hakkariyi il olmaktan çıkaran onlardı. 'Kürtlerin hakkını savunuyoruz' diyorlar ama aslında Kürtlerin haklarını yok ediyorlar."

Anne Saadet İdil de oğlunun polislik sınavını kazandığında çok mutlu olduğunu anlattı.

Evladının mesleğine aşık bir polis olduğunu kaydeden İdil, şunları söyledi:

"Mesleğine İstanbul'da başladı. Patlama olmadan önce oğlumla konuştum. Maç olduğundan bahsetti. O yüzden fazla konuşamadık, maç bittikten sonra konuşacaktık. Konuşmak için oğlumu aradığımda ona ulaşamadım. Ulaşamayınca oğlumun başına bir şeyler geldiğini düşündüm. İlerleyen saatlerde oğlumun şehit olduğu haberi geldi. O katillerin yüzünden oğlum şehit oldu. İnşallah onların yaptığı yanlarına kar kalmayacaktır."

- "Saldırıyı yapanlar Müslüman değiller"

Çocuklarını vatansever olarak yetiştirdiğini dile getiren Saadet İdil, "Benim 3 çocuğum vardı. Evlatlarımı vatansever olarak yetiştirdim. Vatanlarına hayırlı hizmetler yapmasını istedim. Oğlum Soner'i de vatanına yakışır bir polis yaptık. O mesleğine aşıktı. Her ne olursa olsun Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin. Bizim başımızda bu devlet eksik olursa, bizim Suriye'den bir farkımız kalmazdı. Bu devlet bize zarar vermiyor. Anlamıyorum bunlar bizim devletimizden ne istiyorlar. Ne güzel yaşıyoruz. Polisimizle, askerimizle, kimliğimizle, devlet kurumlarından aldığımız her türlü hizmetimizle daha ne istiyorlar. Devlet bizi koruyor. Devletimiz, Suriye gibi olmayalım diye seferber oldu. Biliyoruz ki evlatlarımıza bu hain saldırıyı yapanlar Müslüman değiller. Biliyorum ne söylersem benim oğlum geri gelmeyecek ama bundan sonra şehitler olmasın." şeklinde konuştu.

- "Gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içti"

Şehidin ağabeyi Caner İdil de 3 ay önce kardeşinin görevine başladığını belirtti.

"Kardeşim 1989 doğumluydu. Rabbim kardeşim ve kardeşim gibi aslanlardan razı olsun." ifadesini kullanan İdil, "Vatanımızda adam gibi yaşayabiliyorsak, kardeşim gibi yiğitlerin sayesindedir. Vatanı için çarpıştı ve gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içti ve bize çok güzel bir hediye bıraktı." diye konuştu.

Caner İdil, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin taziyelerini bildirdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi