Şehit ve gazi ailelerinden kayyum atamasına destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalışırken HDP'li yöneticiler tarafından işten çıkarılan şehit yakınları ve gaziler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak kayyum atamasına destek verdi.

Haberler 20.08.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saatlerinde kayyumun atanmasyla Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde toplanan ehit yaknlar ve gaziler, kayyumu desteklediklerini açklad. Belediye binas önünde Türk bayraklar açan ehit yaknlar ve gaziler, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzeloluna tam destek vereceklerini bildirdi. Grup adna açklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, ehit Dul ve Yetim Dernei Diyarbakr ube Bakan Reit Can, 31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye Bakan olarak seçilenlerin seçildikleri günden beri terör örgütü ile aralarna mesafe koymayarak onlarn propagandasn yaptklarn söyledi. Can, Terörü sevindirici tavr ve davranlardan vazgeçmeyen ve talimatlar direkt Kandilden alan, terör örgütüne destek veren, ehit yaknlarn iten çkaran kiiler Türkiye Cumhuriyeti belediyelerinde bakanlk yapamaz. çileri Bakanlmzn alm olduu kayyum karar ehit aileleri ve gazileri memnun etmi ve desteklerimizi kazanmtr. Biz ehit aileleri ve gaziler olarak halklarn iradesiyle seçilen kiilere duyacamz saygnn tek art yllardr milletimize zarar veren bebek katili terör örgütüne olan mesafeleridir. Terör örgütüne mesafe koymayana biz mesafe koyarz dedi.

DYARBAKIR VATAN HANLERNN EHRLER DEL VE OLMAYACAKTIR

Kamuda çalan ehit Gazi Aileleri Sosyal Dayanma ve Yardmlama Dernei (KAM-ADER) Bakan Ahmet Büyükburç ise, Diyarbakrn vatan hainlerinin ehri olmadn ve olmayacan söyledi. Büyükburç, Seçtikleri günden bu yana icraatlar terör örgütüne yardm ve yataklk dnda hizmet üretmeyen ve rengini ehit kanlarndan alan ay yldz bayramzdan bile rahatsz olanlar asla unutmayn, kim bu cennet vatan uruna olmaz ki feda, üheda fkracak topra sksan üheda. Bizler ehit aileleri ve gazilerimiz her zaman devletimizin yanndayz ve yannda olmaya devam edeceiz. Bugün itibari ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesine vekil olarak atanan Vali Hasan Basri Güzelolu ve ekibinin her zaman yannda olacaz diye konutu.

Grup basn açklamasnn ardndan dald.

Ana Sayfaya Git