Şehitlere acı veda

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, PKK’lıların düzenlediği hain saldırıda şehit olan işçiler son yolculuklarına ağıtlar yakılarak, uğurlandı.

Haberler 14.09.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde, PKKllarn düzenledii hain saldrda ehit olan içilerden 4ü, ilçede, 2si Batmanda biri de Muta gözyalar ve atlar arasnda topraa verildi.

7ç EHT OLDU

Kulpa 20 kilometre uzaklkta bulunan ormanda çalan içileri eve götüren 59 FT 542 plakal kamyonetin Aaçkurur mevkiinden geçtii srada, PKKllarca tuzaklanan el yapm patlayc (EYP) uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamayla kontrolden çkan kamyonet, arampole devrildi. Kamyonette bunan içilerden Ahmet Ay (22), Mehmet Bozyel (17), hsan çelikbilek (43), Sinan Dier (25), Abit Yldz (22) ve kardei Ömer Yldz (15) ile amcaoullar Siraç Yldz (26) ehit oldu, 10 içi ise yaraland.

3NÜN HAYATI TEHLKES

hbarla bölgeye sevk edilen salk ekiplerince araçtan çkarlan yarallar, helikopter ve ambulanslarla Kulp ile Diyarbakrdaki hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alnan yarallardan biri tedavisinin ardndan taburcu edilirken, 3ünün hayati tehlikesinin bulunduu belirtildi.

KULPTA 4 EHT çN TÖREN DÜZENLEND

Saldrda ehit olanlarn cenazeleri ise Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine götürüldü. Burada otopsileri yaplan 7 ehitten Mehmet Bozyel ve hsan çelikbilekin cenazeleri memleketleri Batmana, Sinan Dierin cenazesi ise memleketi Mua gönderildi.

Dier 4 ehit ise Kulp ilçesine götürüldü.

Kulp Merkez Camisinde düzenlenen törende, ehitlerin Türk bayrana sarl cenazeleri ambulansla konvoy eliinde camiye getirildi. Törene, çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erkan Kandemir, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, kurum ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile ehit yaknlar ve vatandalar katld. Bakan Soylu, törende yapt konumada, terör örgütünün, gerçekletirdii saldryla evine ekmek götürmek için çalan masum insanlar ehit ettiini söyledi.

SIGINACAIMIZ YER ALLAHTIR

ehitlere Allahtan rahmet dileyen Soylu, öyle konutu: Muharrem ayndayz. Hazreti Hüseyinin ehadetinin içerisinde olduu, bizi yine bizle buluturduu bir ayn içerisindeyiz. Hüseyinlerimizi uurluyoruz. Ömer 15 yandayd, mazlumdu. Siraç ailesini, eini, iki çocuunu brakarak Allaha kavutu, Hüseyin gibi. Biliriz ki ekmeine giden ibadetine gider. Ahmet de ayn. nancmz bize sabredin der. Allah sabredenlerle beraberdir. Bu milletin birlik hamuruna sahip çkmanza minnettarz. Sizinle beraber olan, bu çocuklarmza dua eden milyonlarca kardeiniz var. Allah bizi Ömer, Abit, Ahmet ve Siraçmza mahcup etmesin. Snacamz yer Allahtr. Cumhurbakanmz, basal ve sabr diliyor.

Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayn kldrd cenaze namaznn ardndan ehitlerin cenazeleri, tekbir ve salavatlar eliinde cenaze aracna tand. Bakan Soylu, ehitlerden Ömer Yldzn tabutunu bir süre omzunda tad. Cenazelerin tanmas srasnda vatandalar sk sk, ehitler ölmez, vatan bölünmez ve Kahrolsun PKK sloganlar att.

Ömer, Abit ve Siraç Yldzn cenazesi törenin ardndan Kulp ilçesinin Koçkar köyünde, Ahmet Ayn cenazesi ise Tuzla köyünde topraa verildi.

KARDE VE KUZENYLE EHT OLDU, AMCASI GAZ

Saldrda kardei Ömer ve kuzeni Siraç ile birlikte ehit olan Abit Yldzn, 1994 ylnda PKKl teröristlerin ev baskn srasnda yengesi ve 6 kuzenini kaybettii, amcas hsan Yldzn da gazi olduu örenildi. Emekli güvenlik korucusu olan babas Mehmet ile annesi Mehdiyenin vefat ettii örenilen Abit Yldzn, ortaokul mezunu olduu, evlenmek için çalt belirtildi. Aabeyi Abit ve kuzeni Siraç ile ehit olan Ömerin de ortaokul mezunu olduu bildirildi.

ANNES GÖRMÜYOR

Saldrda iki kuzeniyle birlikte ehit olan Siraç Yldz ise evli ve 2 çocuk babas. Ebedin-Menfiye Yldz çiftinin olu olan Siraçn, ehit yakn olduu örenildi. Emekli muhtar Kudbettin ve Taat Ay çiftinin olu Ahmet Ayn da bekar ve lise mezunu olduu bildirildi. ehit Ayn, annesi Taatn eker hastal nedeniyle 2 gözünün görmedii belirtildi.

BATMANDAK CENAZE TÖREN

hsan çelikbilek ve Mehmet Bozyel Batmanda düzenlenen törenle son yolculuuna uurland. Batman Valilii bahçesinde düzenlenen törene, çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Batman Valisi Hulusi ahin, l Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Garnizon Komutan Hava Albay hsan Kaplan, kurum ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile ehit yaknlar ve vatandalar katld.

ehitlerin Türk bayrana sarl naalar ambulansla konvoy eliinde Valilik bahçesine getirildi. Törende konuan Bakan Yardmcs Ersoy, hiçbir günah, sorumluluu, vebali olmayan insanlarn aktlan kan üzerine toplandklarn belirterek, ehitlere Allahtan rahmet diledi. Ersoy, Hep birlikte yaamann çok ar bedellerini bu corafyay vatan tuttuumuzdan bu yana hep ödüyoruz. Elbette ki gerekirse bundan sonra da ödemeye devam edeceiz. Ancak bu kadar kalle, adi, alçak olunmasna tahammül edemiyoruz. syanmz buna. diyerek konutu.

Törende ehitlerin yaknlar Kürtçe at yakarak, terör örgütü aleyhine slogan att, tabutlara sarlarak gözya döktü. l Müftüsü Turgut Erhann okuduu dualarn ardndan ehitlerden evli ve 6 çocuk babas çelikbilekin cenazesi Beiri ilçesinin Örmegözü köyü mezarlnda, Mehmet Bozyelin kiztepe Mahallesi mezarlnda topraa verildi.

MUTA CENAZE TÖREN

ehit olan içi Sinan Diger (44), memleketi Muta son yolculuuna uurland. ikinda namaz sonras klnan cenaze namaznn ardndan evli ve 5 çocuk babas Sinan Diger Yeilce Mahallesindeki mezarlkta topraa verildi.

Ana Sayfaya Git