Görüş Bildir

Şehitlere acı veda

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, PKK’lıların düzenlediği hain saldırıda şehit olan işçiler son yolculuklarına ağıtlar yakılarak, uğurlandı.

Şehitlere acı veda

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, PKK’lıların düzenlediği hain saldırıda şehit olan işçilerden 4'ü, ilçede, 2'si Batman'da biri de Muş'ta gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

7İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Kulp'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan ormanda çalışan işçileri eve götüren 59 FT 542 plakalı kamyonetin Ağaçkurur mevkiinden geçtiği sırada, PKK’lılarca tuzaklanan el yapımı patlayıcı (EYP) uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamayla kontrolden çıkan kamyonet, şarampole devrildi. Kamyonette bunan işçilerden Ahmet Ay (22), Mehmet Bozyel (17), İhsan Çelikbilek (43), Sinan Diğer (25), Abit Yıldız (22) ve kardeşi Ömer Yıldız (15) ile amcaoğulları Siraç Yıldız (26) şehit oldu, 10 işçi ise yaralandı.

3'NÜN HAYATI TEHLİKESİ

İhbarla bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar, helikopter ve ambulanslarla Kulp ile Diyarbakır’daki hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan biri tedavisinin ardından taburcu edilirken, 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

KULP'TA 4 ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Saldırıda şehit olanların cenazeleri ise Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada otopsileri yapılan 7 şehitten Mehmet Bozyel ve İhsan Çelikbilek'in cenazeleri memleketleri Batman'a, Sinan Diğer'in cenazesi ise memleketi Muş'a gönderildi.

Diğer 4 şehit ise Kulp ilçesine götürüldü.

Kulp Merkez Camisi'nde düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri ambulansla konvoy eşliğinde camiye getirildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün, gerçekleştirdiği saldırıyla evine ekmek götürmek için çalışan masum insanları şehit ettiğini söyledi.

SIGINACAĞIMIZ YER ALLAHTIR

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Soylu, şöyle konuştu: "Muharrem ayındayız. Hazreti Hüseyin'in şehadetinin içerisinde olduğu, bizi yine bizle buluşturduğu bir ayın içerisindeyiz. Hüseyinlerimizi uğurluyoruz. Ömer 15 yaşındaydı, mazlumdu. Siraç ailesini, eşini, iki çocuğunu bırakarak Allah'a kavuştu, Hüseyin gibi. Biliriz ki ekmeğine giden ibadetine gider. Ahmet de aynı. İnancımız bize 'sabredin' der. Allah sabredenlerle beraberdir. Bu milletin birlik hamuruna sahip çıkmanıza minnettarız. Sizinle beraber olan, bu çocuklarımıza dua eden milyonlarca kardeşiniz var. Allah bizi Ömer, Abit, Ahmet ve Siraç'ımıza mahcup etmesin. Sığınacağımız yer Allah'tır. Cumhurbaşkanımız, başsağlığı ve sabır diliyor."

Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitlerin cenazeleri, tekbir ve salavatlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Bakan Soylu, şehitlerden Ömer Yıldız'ın tabutunu bir süre omzunda taşıdı. Cenazelerin taşınması sırasında vatandaşlar sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Ömer, Abit ve Siraç Yıldız'ın cenazesi törenin ardından Kulp ilçesinin Koçkar köyünde, Ahmet Ay'ın cenazesi ise Tuzla köyünde toprağa verildi.

KARDEŞİ VE KUZENİYLE ŞEHİT OLDU, AMCASI GAZİ

Saldırıda kardeşi Ömer ve kuzeni Siraç ile birlikte şehit olan Abit Yıldız'ın, 1994 yılında PKK'lı teröristlerin ev baskını sırasında yengesi ve 6 kuzenini kaybettiği, amcası İhsan Yıldız'ın da gazi olduğu öğrenildi. Emekli güvenlik korucusu olan babası Mehmet ile annesi Mehdiye'nin vefat ettiği öğrenilen Abit Yıldız'ın, ortaokul mezunu olduğu, evlenmek için çalıştığı belirtildi. Ağabeyi Abit ve kuzeni Siraç ile şehit olan Ömer'in de ortaokul mezunu olduğu bildirildi.

ANNESİ GÖRMÜYOR

Saldırıda iki kuzeniyle birlikte şehit olan Siraç Yıldız ise evli ve 2 çocuk babası. Ebedin-Menfiye Yıldız çiftinin oğlu olan Siraç'ın, şehit yakını olduğu öğrenildi. Emekli muhtar Kudbettin ve Taat Ay çiftinin oğlu Ahmet Ay'ın da bekar ve lise mezunu olduğu bildirildi. Şehit Ay'ın, annesi Taat'ın şeker hastalığı nedeniyle 2 gözünün görmediği belirtildi.

BATMAN'DAKİ CENAZE TÖRENİ

İhsan Çelikbilek ve Mehmet Bozyel Batman'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları ambulansla konvoy eşliğinde Valilik bahçesine getirildi. Törende konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy, hiçbir günahı, sorumluluğu, vebali olmayan insanların akıtılan kanı üzerine toplandıklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Ersoy, "Hep birlikte yaşamanın çok ağır bedellerini bu coğrafyayı vatan tuttuğumuzdan bu yana hep ödüyoruz. Elbette ki gerekirse bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Ancak bu kadar kalleş, adi, alçak olunmasına tahammül edemiyoruz. İsyanımız buna." diyerek konuştu.

Törende şehitlerin yakınları Kürtçe ağıt yakarak, terör örgütü aleyhine slogan attı, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Turgut Erhan'ın okuduğu duaların ardından şehitlerden evli ve 6 çocuk babası Çelikbilek'in cenazesi Beşiri ilçesinin Örmegözü köyü mezarlığında, Mehmet Bozyel'in İkiztepe Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

MUŞTA CENAZE TÖRENİ

Şehit olan işçi Sinan Diger (44), memleketi Muş'ta son yolculuğuna uğurlandı. ikinda namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından evli ve 5 çocuk babası Sinan Diger Yeşilce Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi