Şehitlere Son Görev!

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı militanlar arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Haberler 09.06.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dargeçit lçesi krsalnda 3 mahallede önceki gün ilan edilen sokaa çkma yasa ardndan bölgede balatlan operasyon kapsamnda güvenlik güçleriyle teröristler arasnda scak temas saland. Güvenlik güçlerinin Teslim ol çarsna silahla karlk veren teröristlerle güvenlik güçleri arasnda çatma çkt. Açlan ilk atele birlikte yaralanan Jandarma Uzman Onba Hikmet Zengin, kaldrld hastanede yaplan bütün müdahalelere ramen ehit oldu.

EHT çN CENAZE TÖREN

ehit Jandarma Uzman Onba Hikmet Zengin için Mardin 70nci Mekanize Piyade Tugay Komutanl Kzltepe Klasnda uurlarma töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, 70nci Mekanize Piyade Tugay Komutan Kurmay Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve ehidin silah arkadalarnn katld tören, ehit Zenginin Türk Bayrana sarl tabutunun katafalka konulmasya balad. Sayg duruu ve ehit uzman onba Zenginin öz geçmiinin okunmas ardndan Yüzba Ümit Yldz, yapt konumada, huzur ve güven ortamn bozarak, masum halk bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldrlar ile kirli yüzünü tekrar gösterdiini söyledi. Yüzba Yldz, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunlar önünde yaptklar bu caniliklerin hesabn mutlaka vereceklerdir dedi.

Mardin Müftüsü smail Temizin okuduu dua ardndan ehit Zengin için helallik istendi. Dualarn okunmas ardndan Jandarma Uzman Onba Hikmet Zenginin cenazesi topraa verilmek üzere memleketi Burdura gönderildi.

BNLERCE K UURLADI

VANn Bakale lçesinde güvenlik güçleri ile PKKllarn arasnda çkan çatmada yaralanan, kaldrld hastanede kurtarlamayarak ehit olan 24 yandaki Uzman çavu Sabri Eryeler, memleketi Ordunun Kumru lçesinde dua ve tekbirlerle yaklak 13 bin kii tarafndan son yolculuuna uurland.

Ana Sayfaya Git