Görüş Bildir

Şehitlere Son Görev!

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı militanlar arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Şehitlere  Son Görev!

Dargeçit İlçesi kırsalında 3 mahallede önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından bölgede başlatılan operasyon kapsamında güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrısına silahla karşılık veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin, kaldırıldığı hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen şehit oldu.

ŞEHİT İÇİN CENAZE TÖRENİ

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kızıltepe Kışlası'nda uğurlarma töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehidin silah arkadaşlarının katıldığı tören, şehit Zengin'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun katafalka konulmasıya başladı. Saygı duruşu ve şehit uzman onbaşı Zengin'in öz geçmişinin okunması ardından Yüzbaşı Ümit Yıldız, yaptığı konuşmada, huzur ve güven ortamını bozarak, masum halkı bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi. Yüzbaşı Yıldız, "Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Mardin Müftüsü İsmail Temiz'in okuduğu dua ardından şehit Zengin için helallik istendi. Duaların okunması ardından Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Burdur'a gönderildi.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

VAN’ın Başkale İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lıların arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler, memleketi Ordu’nun Kumru İlçesi’nde dua ve tekbirlerle yaklaşık 13 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi