Şeker Fabrikaları ihaleleri yapılıyor

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. verdi. Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesini de 300 milyon TL ile Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazandı.

Haberler 07.04.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türkiye eker Fabrikalar Aye (Türkeker) ait Bor eker Fabrikasnn özelletirilmesi ihalesi 336 milyon lira bedelle Dou Yiyecekin oldu.

Özelletirme daresinde (ÖB), Kurumun Bakan Yardmcs Bekir Emre Haykr bakanlnda pazarlk usulüyle gerçekletirilen ihaleye, Albayrak Turizm Seyahat naat Ticaret A, Mutlucan Tuz Madencilik naat Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret A, Kayseri eker Fabrikas A, Dou Yiyecek ve çecek Üretim Sanayi Ticaret A, -Kaya naat Sanayi ve Ticaret A, Tüzünler Tarm Ürünleri Hayvanclk Gda naat Tamaclk Sanayi ve Ticaret Ltd. ti., Erser Grup Tarm Ürünleri Sanayi ve Ticaret A- Sterk Plast Ltd. Ortak Giriim Grubu, Bergiz naat A katld.

halede ilk olarak kapal zarf içinde elemesiz teklifler alnd. Üç elemeli tur sonrasnda gerçekletirilen açk artrmada balangç tutar 245 milyon lira, artrm aral ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Açk artrmann sonunda en yüksek teklifi, 336 milyon lira ile Dou Yiyecek ve çecek Üretim Sanayi Ticaret A verdi.

DOU çAYIN SAHB

1985 ylnda kurulan Dou Yiyecek-çecek bünyesinde Dou çay, Patos, çerezos, Cipso gibi markalar bulunuyor.

KIREHR EKER FABRKALARI TUTKU GIDANIN OLDU

Krehir eker Fabrikasnn ihalesinin açk artrma bölümünde ise Kayseri eker Fabrikalar ile Tutgu Gda yart. Kazanan 300 milyon TL ile Tutgu Gda oldu. Eksim ve Fermas ise ihaleden çekildi.

Ana Sayfaya Git