Görüş Bildir

Şeker Fabrikaları ihaleleri yapılıyor

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. verdi. Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesini de 300 milyon TL ile Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazandı.

Şeker Fabrikaları ihaleleri yapılıyor

HABER MERKEZİ

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesi 336 milyon lira bedelle Doğuş Yiyecek'in oldu.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), Kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüzünler Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ- Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarf içinde elemesiz teklifler alındı. Üç elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 245 milyon lira, artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

DOĞUŞ ÇAY'IN SAHİBİ

1985 yılında kurulan Doğuş Yiyecek-İçecek bünyesinde Doğuş Çay, Patos, Çerezos, Cipso gibi markalar bulunuyor.

KIRŞEHİR ŞEKER FABİRKALARI TUTKU GIDA'NIN OLDU

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesinin açık artırma bölümünde ise Kayseri Şeker Fabrikaları ile Tutgu Gıda yarıştı. Kazanan 300 milyon TL ile Tutgu Gıda oldu. Eksim ve Fermas ise ihaleden çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi