Seküler prangadan Kurtuluş…

15 Temmuz, 28 Şubat prangalarından kurtuluştur diyen AK Parti MKYK Üyesi Alkış "Bu kadar alenen inanan insanların mağdur edildiği başka bir dönem olmamıştı. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuz’a kadar bunu sürüklediler" dedi.

Haberler 01.03.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Zeynep Alk, Bu kadar alenen inanan insanlarn madur edildii baka bir dönem olmamt. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuza kadar bunu sürüklediler. dedi.

Diyarbakr Eitim Bir Sen ve Genç Memur Sen tarafndan Dicle Üniversitesi (DÜ) lahiyat Fakültesi konferans salonunda 28 ubattan 15 Temmuza Türkiye Sempozyumu düzenlendi.

AK Parti MKYK Üyesi Alk, 28 ubatn üzerinden 20 yl geçtiini belirterek, post modern darbe ile Türkiyenin, Orta Dounun ve slam corafyasnn birliinin Türkiye üzerinden bozulmaya çalldn söyledi.

Post modern darbenin en ac taraf o gün özellikle baörtülü ve inançl insanlarn cezalandrlarak maduriyetler yaatldn dile getiren Alk, 28 ubatn ardndan iktidara gelen AK Parti hükümetiyle beraber demokrasi ve özgürlükler alanndaki açlmlar sayesinde kirli oyunlarn ortaya çktn anmsatt.

28 ubatn içerisinde FETÖ yaplanmasnn olduunu iaret eden Alk, öyle konutu: Bu kadar alenen inanan insanlarn madur edildii baka bir dönem olmamt. Onun içerisindeki kirli hücreler 15 Temmuza kadar bunu sürüklediler. 15 Temmuza kadar bu 20 yllk süre içerisinde güçlenme dönemlerini din üzerinde yaptlar. Kendi kurduklar vakflar, üniversitelere, yurtlar ve ticari kurumlarla bu ebeke ekillendi. 15 Temmuzda ihanetlerini belli ettiler. 28 ubat, 15 Temmuzun farkl bir yansmas ve patlamas.

- 15 Temmuz, 28 ubatn darbeler parantezinin kapatld gecedir

Uluslararas Medya Enformasyon Dernei (UMED) Bakan Aslan Deirmenci ise 28 ubatn açk bir askeri, yarg ve medya darbesi olduunu söyledi.

Deirmenci, bu darbenin bin yl süreceine iddia edenlerin 15 Temmuz gecesi sahadan, sokaktan ve karargahtan süpürüldüünü aktararak, öyle konutu:

15 Temmuz, 28 ubatn darbeler parantezinin kapatld gecedir. 12 saatte vesayetçilere, darbecilere, FETÖcülere, 28 ubatçlara bu millet ayaa kalkarak gerekli dersi vermitir. Bu dersin bugünden itibaren sahada biz panellerde yayoruz. Düne kadar 28 ubatn üniversitelerde ve kamuya ait kurumlarn konferans salonlarnda konuamyorduk, gündeme getiremiyorduk. 15 Temmuzda ayaklanmaya destek olan gazeteciler, 28 ubatta da sahalardayd. Apoletli medya dediimiz ayn 15 Temmuz öncesi alg yönetimiyle ilgili psikolojik harp yönetimleriyle darbeye zemin hazrlamakta görev almlard.

15 Temmuzda medyann büyük bir snav verdiini ve bu snav baaryla geçtiini vurgulayan Deirmenci, 79 milyon nasl yüreklerine birletirdiyse, medyamzda yüreklerini birletirerek 15 Temmuzda dirayetli bir duru sergileyerek FETÖcülerin süpürülmesine büyük destek oldular. Biz bu duyarlln devam etmesini istiyoruz. Bugün baz gazeteler karargah rahatsz eklinde manetler atarak 28 ubatçlara destek verdiklerini bilmesi gerekiyor. Gazeteciler, sivil siyasete hizmet etseler çok daha iyi olur. ifadelerini kulland.

- Bugün Türkiye bu prangalardan çok ükür kurtulmu oldu

Adaleti Savunanlar Stratejik Aratrmalar Merkezi (ASSAM) Orta Dou Uzman Ersan Ergür, 28 ubatn milletin iradesinin gasbedildii bir darbe olduunu söyledi.

28 ubatn 15 Temmuz darbe giriimini icra eden FETÖ terör örgütünün tekilatlanmasna ve kadrolara szmasna alan açtn belirten Ergür, 28 ubat sürecinde baörtüsüyle gündeme gelen o süreç aslnda milletin milli ve manevi duygularnn köreltilmesi ve bunun önüne geçilmesi için bir giriim olduu aikardr. dedi.

15 Temmuz ve 28 ubatn düünce yapsnn benzer olduunu aktaran Ergür, her iki grubu ayn kiilerin idare ettiini aktard.

Ergür, unlar kaydetti:

Bugün Türkiye bu prangalardan çok ükür kurtulmu oldu. Cerablusta Türkiyenin güneyinde bir hat oluturarak Türkiye ile slam ülkelerinin irtibatn kesmek isteyen yap 28 ubat ve 15 Temmuz oluumunu destekleyen yaplardr. Türkiye, Cerablusa girerek bu oyunu bozdu. Türkiye bundan sonra kendi öz benliinden çkan ordusuyla oyun kurulan bir ülke deil, oyun kuran bir ülke konumuna geçecektir.

Sempozyuma, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Eitim Bir Sen Diyarbakr ube Bakan Yunus Memiin yan sra çok sayda davetli de katld.

Ana Sayfaya Git