Sela okuyan imama engel olanlara para cezası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sela okuyan imam Mustafa Baki'ye engel olmaya çalışan 2 sanığa para cezası verildi.

Haberler 17.02.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 22. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuksuz sanklar K.G. ve N.Y ile avukatlar katld. Durumada son sözleri sorulan sanklar, beraatlerini talep etti.

7 BN LRA CEZA VERLD

Sank K.G.ye, kamu görevlisine görevini yaptrmamak için direnme suçunun sabit olmamas nedeniyle beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sann kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçundan ise suçun ileni eklini dikkate alarak, 7 bin lira para cezasna çarptrlmasn kararlatrd.

DER SANIA 6 BN LRA CEZA

Mahkeme, sank Nait Ylmaza ise madurun yapmas engellenen görevinin, suç tarih ve saati itibaryla kamuoyu ve Türkiyenin gelecei açsndan önemini göz önünde bulundurarak, görevi yaptrmamak için direnme suçundan 1 yl hapis cezas verdi. Mahkeme heyeti, hapis cezasnn 6 bin lira para cezasna çevrilmesine hükmetti.

DDANAMEDEN

Küçükçekmecede stasyon Mahallesindeki Gültepe Camisi imamnn da talimatlar gerei camide ezan, sala ve bildiriyi okuduu aktarlan iddianamede, imamn camiden çkt srada d kapda sanklar Kenan Gülen ve Nait Ylmaz tarafndan önünün kesilerek üzerine yüründüü, sank Ylmazn madur imama Ne ezan, bu i bitmitir. Cumhurbakan alnmtr. diye bard aktarlmt.

Mahkeme kararnda, sanklarn silahl terör örgütüne bilerek yardm etmek suçundan beraatlerine karar verdi.

Ana Sayfaya Git